Пиріг "Золота рибка" з листкового тіста


Опубликованно 16.02.2018 00:15

Пиріг

Дуже смачний і простий рецепт пирога з рибою і картоплею. Оригінальне оформлення рибного пирога з пісочного тіста не залишить байдужим нікого, а діти будуть просто в захваті!Ви можете подивитися відео-рецепт приготування пирога "Золота рибка" з листкового тіста, пройшовши по цьому посиланню. Інгредієнти: Тісто листкове 400 г Філе риби (або рибний фарш) 200 г Картопля відварна (маленький) 1 шт. Морква 1 шт. Цибуля ріпчаста 0,5 шт. Олія соняшникова 4-5 ст. л. Жовток 1 шт. Перець чорний (або червоний мелений за смаком Сіль за смаком

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

Ніж, пергамент для випічки, кришечка, качалка, ложка, тарілка. Приготування: Крок 1: готуємо рибу.

Підготуємо інгредієнти для рибного пирога. Заздалегідь зваримо картоплю. Філе риби відваримо в сковороді. Ви можете запекти рибу або зробити її на пару. Крок 2: готуємо начинку.

У розігріту сковорідку наллємо рослинне масло, додамо дрібно нарізану цибулю і терту моркву. Пасеруємо овочі на середньому вогні 6-7 хв.Рибу покрошим виделкою. Додамо терту варену картоплю, посолимо, додамо чорний або червоний мелений перець за смаком. Перемішаємо рибу з морквою, цибулею і картоплею. Крок 3: розкачуємо тісто.

Листкове тісто розгортаємо в пласт товщиною 6-7 мм Ділимо на 2 нерівні частини. Крок 4: вирізаємо заготовку з тіста.

З більшої частини вирізаємо рибку. З обрізків робимо тонкі бортики. Крок 5: формуємо пиріг.

Викладаємо приготовану картопляно-рибну начинку на тісто. Бортики змащуємо жовтком. Формуємо верхній шар пирога. З меншої частини тесту робимо "голову" і "плавці" риби.Тісто розкачуємо трохи товщі, 4-5 мм. Кришкою з-під пластикової пляшки вирізаємо кружечки-лусочки. Крок 6: робимо риб\'ячу луску з тіста.

Прикріплюємо кружечки тіста. Крок 7: випікаємо пиріг.

Змащуємо тісто яйцем. "Плавники" закриваємо фольгою, щоб не підгоріли. У процесі випікання (в середині) фольгу знімемо. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Випікаємо рибний пиріг з листкового тіста 20-25 хв. при температурі 180-190 градусів. Крок 8: подаємо пиріг.

Листковий пиріг з рибою і картоплею подаємо в теплому вигляді.Приємного апетиту!



Категория: Новости