Шоколадний кекс


Опубликованно 24.04.2018 08:33

Шоколадний кекс

Шоколадний кекс присвячується всім любителям шоколадка і солодкого! Дуже смачна домашня випічка. Прекрасний десерт до чаю, який дуже легко приготувати самостійно. Прикрасьте його шоколадною глазур\'ю, щоб подати на святковий стіл. Інгредієнти: Борошно пшеничне 200 грам Цукор 100 грам Масло вершкове (розм\'якшене) 150 грам Молоко 125 грам Шоколад гіркий 100 грам Яйця 2 штуки Какао (порошок) 2 столові ложки Розпушувач для тіста 2 чайні ложки

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

Форма для кексу, духовка, міксер, каструля. Приготування: Крок 1: розтоплюємо шоколад.

Нагрійте молоко і розтопити в ньому шоколад. Грійте на повільному вогні або на водяній бані. Коли шоколад повністю розчиниться в молоці, зніміть з вогню і дайте охолонути. Крок 2: змішуємо тісто.

М\'яке вершкове масло до пишної маси збийте з цукром.Окремо змішайте борошно з розпушувачем для тесту і какао.Змішайте масляний масу з борошняної. Збийте міксером до однорідної консистенції.

Влийте в тісто в молоко розтоплений шоколад, додайте яйця і дуже добре збийте все міксером. Крок 3: запікаємо шоколадний кекс.

Форму посипте борошном або дрібними сухарями для панірування. Викладіть тісто і відправте все в заздалегідь розігріту до 175 градусів духовку. Запікайте протягом 25-30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев\'яною шпажкою. Проколіть і витягніть, якщо на шпажці немає шматочків тіста, кекс готовий.Дістаньте шоколадний кекс з духовки і охолодіть при кімнатній температурі. Крок 4: подаємо шоколадний кекс.

Шоколадний кекс потрібно подавати, коли він охолов. Наріжте його на порції і насолоджуйтеся. Якщо це не звичайне домашнє чаювання, а святкове, прикрасьте кекс посипкою або глазур\'ю.Приємного апетиту! Поради до рецепту:

– Щоб приготувати шоколадну глазур для кексу, розтопити шоколад з маслом і полийте зверху. Зачекайте поки глазур захолоне.



Категория: Новости