Кіш з грибами, сиром і цибулею пореєм


Опубликованно 05.06.2018 08:06

Кіш з грибами, сиром і цибулею пореєм

Кіш — традиційний пиріг французької кухні. Його батьківщиною вважається Лотарингія, саме там придумали відкриті пироги — киш лорен. У форму, на спеціальне для кіша тісто, укладалася нарізана тонкими брусочками копчена грудинка і заливалася сумішшю з яєць, сиру грюйєр, вершків або молока. Сьогодні існують різні варіації кіша, від «ельзаського кіша» з обсмаженою цибулею до всіляких овочевих, рибних і м\'ясних поєднань. Ми пропонуємо вам приготувати кіш з грибів, сиру, цибулі порею і вершків. У вас вийде справжній, ніжний і смачний кіш. Приготувати її не складно і часу буде потрібно зовсім небагато. Інгредієнти: Борошно пшеничне 1,5 склянки Масло вершкове 125 г Мигдаль мелений-5 г Гриби заморожені або свіжі 500 г 150 г цибуля порей Петрушка і кріп 50 г Вершки 20% 200 мл Яйце куряче 4 шт Сир твердий 150 г Мускатний горіх мелений 0,5 ч. ложки Вершкове масло 1 ст. ложка

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

дошка, форма для випічки, миска, духовка Приготування:

Крок 1.

Борошно просіяти, додати розм\'якшене вершкове масло дрібними шматочками і ретельно руками змішати з борошном. Додати дрібку солі і одне яйце, вимісити руками тісто до однорідної маси. Якщо тісто розсипається можна додати одну ложку води. Крок 2.

Скачати тісто в кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 20 хвилин. Крок 3.

У розігріту сковороду додати 3 столові ложки рослинної олії і гриби. Обсмажити до готовності, орієнтовно 15 хв. Якщо ви готуєте печериці, достатньо 10 хвилин, доки не випарується вода. Крок 4.

У сковороду з грибами додати 1 ст. ложку цукру, 1 ч. ложку солі і цибулю-порей, нарізаний кільцями, перемішати і тушкувати ще 2 хвилини. Крок 5.

Форму для випікання змастити вершковим маслом. Тісто рівномірним шаром розкласти по всій формі, включаючи бортики. Тісто проткнути виделкою в декількох місцях. Крок 6.

І відправити для випікання в розігріту духовку. Випікати при температурі 180°С 20 хвилин. Крок 7.

Тим часом, в глибокій мисці готуємо соус для запікання: збити віночком 3 яйця збити, додати дрібку солі, натертий мигдаль, щіпку чорного перцю і мускатний горіх. Все добре перемішати. Додати вершки, 150 гр. натертого твердого сиру і все добре перемішати. Крок 8.

Вийняти з духовки запечену основу для пирога. На тісто викласти підготовлені гриби з цибулею-пореєм, і зверху розподілити підготовлений соус з вершків, яєць і сиру. Рівномірно закрити всю поверхню пирога. Крок 9.

Поставити пиріг в духовку випікати 30 хвилин при температурі 180°С. Крок 10.

Через 30 хвилин вийняти пиріг з духовки, накрити серветкою і дати йому трохи охолонути 10 хвилин.Пиріг готовий.



Категория: Новости