Кропив\'яний суп з картоплею


Опубликованно 11.06.2018 03:36

Кропив\'яний суп з картоплею

Кропив\'яний суп з картоплею — самий весняний суп з усіх! Корисне, повне вітамінів перше блюдо. Загустіть суп сметаною або молоком з борошном, щоб вийшло смачніше. І в якості основи візьміть м\'ясний або курячий бульйон, тоді вийде супер смачно! Інгредієнти: Картопля 500 грам Морква 1 штука Петрушка (корінь) 1 штука Цибуля 1/2 штуки Селера корінь (маленький) 1/3 штуки Лист лавровий 1 штука Перець духмяний 2 штуки Гвоздика 2 штуки Вода або бульйон 1,5 літра Кропива молода 2-3 жмені Молоко або сметана-1/4 склянки Сіль за смаком Перець за смаком Масло рослинне 3 столові ложки Борошно за бажанням

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

Каструлі, ніж, дошка, ополоник. Приготування: Крок 1: варимо овочі.

Картоплю, моркву, петрушку і селеру очистити від шкірки і наріжте кубиками невеликого розміру. Так само наріжте цибулю.

Надішліть овочі в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист, запашний перець, гвоздику і сіль. Поставте все на вогонь, доведіть до кипіння і варіть до тих пір, поки овочі не будуть готові. Крок 2: смажимо кропиву.

Листя кропиви промийте, обсушіть і наріжте на дуже маленькі шматочки.

Розігрійте масло в сковороді і тушкуйте в ньому листя кропиви до м\'якості. Крок 3: варимо суп з кропиви.

Коли овочі зваряться, відлийте трохи гарячого бульйону і змішайте його з молоком або сметаною і невеликою кількістю борошна, щоб бульйон погустіше був. А потім вилийте назад.

Додайте смажену кропиву. За смаком додайте ще солі і перцю. Доведіть до кипіння, а потім подавайте до столу. Крок 4: подаємо кропив\'яний суп з картоплею.

Суп з кропиви готується навесні, коли вона свіжа і молода. Виходить дуже смачно! Такий суп із задоволенням їсть вся сім\'я.Приємного апетиту! Поради до рецепту:

– Не збирайте кропиву для супу поблизу доріг і в міській межі. Найкраще взяти ту, що росте на заміській ділянці.



Категория: Новости