Лагман


Опубликованно 20.06.2018 16:54

Лагман

Рецепт лагмана відомий з давніх часів. Спочатку, лагман готували в Китаї, а далі, рецепт змінювався і доповнювався під впливом культури уйгур, дунган і національних особливостей народів Середньої Азії. Особливістю цієї страви є покрокове і роздільне приготування. Тут окремо обсмажують дрібно нашатковані овочі — цибулю, солодкий перець, помідори, морква, зелена редька, баклажани і звичайно, м\'ясо і спеції. Для цієї страви використовують яловичину, баранину, і навіть курятину. Окремо відварюють приготовлену локшину за спеціальним рецептом для лагмана. При подачі на стіл локшину, заливають приготовленим бульйоном з овочами і м\'ясом, додають дрібно нарізану зеленню. Крім зелені, готовий лагман можна приправити соєвим соусом або гострою приправою за вашим смаком. Інгредієнти: Основні М\'ясо яловичина 600 г Цибуля ріпчаста 1 шт. Часник 5 зубчиків Редька дайкон 200 г Помідори середні 5 шт. Морква 2 шт. Баклажан 1 шт. Перець солодкий 2 шт. Стебла селери 4 шт. Гострий перець чілі 1/2 шт. Локшина для лагмана 200 г Вода 1,2 літра Рослинна олія 3 ст. ложки Спеції Лавровий лист 2 шт. Насіння зіри ? ч. ложки Сіль 1,5 ст. ложки Перець чорний мелений ? ч. ложки Бадьян 2 шт. Паприка солодка 1 ч. ложка Перець червоний ? ч. ложки Імбир сухий 1 ч. ложка Куркума 1 ч. ложка Коріандр насіння ? ч. ложки

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

казан, дошка, плита Приготування:

Крок 1.

Нарізати всі овочі соломкою середнього розміру. Крок 2.

М\'ясо нарізати середніми шматочками. Крок 3.

У казані розігріти олію, додати зіру і коріандр, протягом 30 секунд прогріти спеції і додати часник, смажити ще 30 секунд. Крок 4.

Додати цибулю і смажити 1 хвилину. Крок 5.

Покласти в казан м\'ясо і обсмажувати на сильному вогні, постійно перемішуючи, 3-4 хвилини, поки м\'ясо не зарум\'яниться. Крок 6.

Додати моркву і смажити 1 хвилину. Крок 7.

Додати помідори і продовжувати смажити 1 хвилину. Крок 8.

Додати селеру і редьку, перемішати і смажити ще 1 хвилину. Крок 9.

Додати всі спеції і перемішати. Крок 10.

Додати баклажани, солодкий перець і смажити ще 1 хвилину. Крок 11.

Додати воду, довести до кипіння і тушкувати на слабкому вогні 1 годину 20 хвилин до готовності. Крок 12.

Зварити локшину для лагмана до готовності, скористайтеся інструкцією на упаковці. Крок 13.

У тарілку викласти локшину, зверху на локшину м\'ясо, овочі і додати бульйон. Посипати свіжою зеленню і кружальцями гострого перцю.Приємного апетиту!



Категория: Новости