Арахісова паста: чим корисна і з якими продуктами поєднується


Опубликованно 23.06.2018 02:21

Арахісова паста: чим корисна і з якими продуктами поєднується

Арахісова паста — легендарне ласощі, що ми дізналися з американських фільмів. Але досі, для більшості здається, що це дивний і шкідливий продукт. Однак, це зовсім не так.

Арахісова паста — смачний і солодкий десерт, який містить в собі велику кількість корисних вітамінів і мінералів. Це без перебільшення — один з найбільш корисних альтернатив класичним десертів.

У складі арахісової пасти містяться вся група вітаміну В, вітамін А, вітаміни РР і Є. Також в ній багато таких корисних речовин, як йод, залізо, калій, фосфор і фолієва кислота.

Звучить здорово, як шкідливого для десерту, чи не правда?

Арахісова паста багата клітковиною, а значить, вона сприятливо впливає на роботу кишечника і дозволяє досягти почуття насичення. У ній містяться жирні кислоти, які зменшують кількість холестерину в крові, покращують роботу серцево-судинної системи.

В арахісової пасти — міститься багато білка і протеїнів, що робить її актуальною для спортсменів, веганів і вегетарианцов. Вона дійсно допомагає нарощувати м\'язи і спалювати зайвий жир.

Однак, арахісова паста досить калорійна і жирна, тому нею не варто захоплюватися.

Калорійність арахісової пасти — 600 калорій на 100 г, тому радимо з\'їдати в день не більше 2 столових ложок.

Не варто вживати пасту, якщо у вас є алергії на різні види горіхів.З чим поєднувати арахісову пасту?

Класичне поєднання — арахісова паста і тости з цільнозернового хліба. Це відмінний варіант смачного і корисного сніданку. Такі тости можна прикрашати фруктами і ягодами.

Також її можна додавати у вівсяну кашу, сир, смузі та фруктові салати. Це надає страві насичених горіховий смак. І робить будь-яку легку їжу більш ситної.

До речі, арахистовую пасту можна додати в соус для тушкованих і свіжих овочів. Вийде дуже цікавий смакПоділитися Твітнуть -->

Live Journal

Facebook

Twitter



Категория: Здоровье