Люля кебаб


Опубликованно 13.07.2018 17:00

Люля кебаб

Кебаб, в перекладі з перської — смажене м\'ясо. Справжній люля кебаб готується з рубленою баранини, фарш додається дуже дрібно нарізані ріпчасту цибулю і курдючне сало. Важливо, фарш ретельно перемішати і навіть трохи відбити, не пошкодуйте для цього часу вам знадобиться для отримання цього фаршу для люля кебабів мінімум 8-10 хвилин, а якщо ви знайдете ще 5-7 хвилин, фаршу це піде тільки на користь. Потім покладіть фарш в холодильник і залиште його там мінімум на 2 години, можна і на ніч, майбутні кебаби стануть ще смачніше. Зліпіть акуратні котлетки, проткніть їх уздовж шпажкою або шампуром і щільно притисніть, так, щоб усередині не залишилося повітря або пустот. Підсмажувати кебаби можна на вугіллі або в домашніх умовах на сковороді, повірте, вони виходять не менш смачними і соковитими. Головне, слідуйте нашим рецептом! Інгредієнти: Фарш з баранини 1 кг Курдючне сало 180 г Цибуля ріпчаста 180 г Мелена зіра ? ст. л. Коріандр мелений 1 ст. л. Перець чорний ? ст. л. Сіль 1 ст. ложка Рослинна олія 0,5 ст. л.

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

сковорода гриль, шпажки, миска Приготування:

Крок 1.

Подрібнити курдючне сало і цибулю, змішати з фаршем з баранини, додати мелені зіру, коріандр, чорний перець і сіль, все ретельно перемішати руками протягом 10 хвилин. Готовий фарш закрити плівкою і прибрати на 2-3 години в холодильник. Крок 2.

З готового фаршу сформувати щільні котлети вагою приблизно 100 р. Крок 3.

Дерев\'яною шпажкою проткнути вздовж заготовлену котлету і сформувати навколо шпажки щільну "ковбаску", намагатися формувати її як можна щільніше, щоб позбавиться від порожнин і зайвого повітря. Крок 4.

Розігріти сковороду, трохи скропити рослинним маслом і укласти готові люля-кебаби. Крок 5.

Смажити люля-кебаби 4 — 5 хвилин на середньому вогні, постійно перевертаючи, до утворення скоринки, потім зменшити вогонь до помірного і смажити до готовності приблизно 10 хвилин, постійно перевертаючи. Люля-кебаби готові. Подавати із зеленню, кільцями свіжого цибулі, червоним і часниковим соусом. Приємного апетиту!



Категория: Новости