4 хімічні речовини, з якими дітьми краще не контактувати


Опубликованно 27.07.2018 13:48

4 хімічні речовини, з якими дітьми краще не контактувати

Деякі харчові добавки та хімічні речовини, що входять до складу упаковок їжі, представляють серйозну небезпеку для здоров\'я дітей. Про це повідомляється в новій заяві Американської академії педіатрії (AAP), опублікованому в журналі Pediatrics.

Вчені назвали чотири основні групи хімічних речовин, які дуже небезпечні для людей взагалі і для дітей, зокрема:

Штучні харчові барвники

Звіт цитує дослідження, які показують зв\'язок між харчовими барвниками і зростанням гіперактивного поведінки у деяких дітей. Після виключення синтетичних барвників з дієти симптоми гіперактивності та дефіциту уваги зменшувалися.

Бісфенол А і інші бісфенол

Бісфенол А (БФА) використовується для поліпшення пластичних властивостей пластикових контейнерів і в оболонках металевих банок. Американська Адміністрація з контролю за ліками і продуктами харчування (FDA) заборонила використання цих речовин у «чашках-поїлках», але для інших продуктів обмежень немає.

Деякі дослідження показують, що дорослі нормально переносять бісфенол, але ці речовини становлять велику небезпеку для дітей, оскільки їх організм ще розвивається. Вплив цих речовин може призвести до зміни часу статевого дозрівання, збільшення кількості жиру в організмі і появи проблем з фертильністю.

Фталати

Фталати часто входять до складу пластикових покривних плівок та інших пакувальних матеріалів. Їх вплив може підвищувати ризик розвитку астми, підвищувати артеріальний тиск, призводити до ожиріння та інших проблем.

Автори звіту рекомендують батькам уникати розігрівання їжі і напоїв в мікрохвильових печах в пластиці, так як під час розігріву хімікати з пластику потрапляють у їжу.

Нітрати і нітрити

Нітрати і нітрити – добавки, що використовуються для консервації і поліпшення кольору їжі начебто консервованих м\'ясних продуктів та переробленої їжі. У звіті говориться, що нітрати і нітрити можуть впливати на вироблення гормону щитовидної залози і навіть у певних випадках перетворюватися в канцерогени.

Перфторалкильные речовини, використовувані для упаковки їжі, також були названі у зв\'язку з їх шкідливим впливом на щитовидну залозу.

«Навіть на базовому рівні ми розуміємо, що гормон щитовидної залози важливий для розвитку головного мозку і функції серця, функції кісток і м\'язів. Практично кожна система порушена ним», - сказав Трасанде.



Категория: Здоровье