Рататуй: запечені овочі в духовці (кабачки, баклажани, помідори)


Опубликованно 04.08.2018 15:06

Рататуй: запечені овочі в духовці (кабачки, баклажани, помідори)

Приготування:

Баклажани нарізаємо тонкими кружками, товщиною 2-3 мм. Посипаємо сіллю і залишаємо на 20 хвилин. Потім промити від солі і обсушити. Кабачок нарізаємо такими ж гуртками, як і баклажани. Також нарізаємо кружальцями 450 грам помідорів. Готуємо томатний соус: Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і подрібнюємо в блендері. Нарізаємо дрібно цибулю і перець. У розігріту з маслом сковороду викладаємо цибулю, трохи присолим і обсмажуємо до м\'якості. Додаємо перець і готувати, постійно помішуючи, близько 5 хвилин. Додаємо подрібнену м\'якоть помідорів, прованські трави, цукор і добре перемішуємо. Тушкуємо на слабкому вогні близько 10 хвилин. Тепер на дно форми для запікання викладаємо томатний соус. І викладаємо овочі, чергуючи їх: гурток баклажана, гурток помідора, кружечок кабачка. Овочі викладаємо, поки не буде заповнена вся форма. Нарізаємо дрібно зелень петрушки і орегано, і посипаємо овочі. Накриваємо форму фольгою й запікаємо 1 годину в духовці розігрітій до 200 °C. Знімаємо фольгу поливаємо овочі соусом, який виділяється під час запікання, і запікаємо ще 10 хвилин. По закінченню часу даємо страві настоятися 15 хвилин, і можна подавати до столу.



Категория: Новости