Шоколадна лава - шоколадний фондан


Опубликованно 09.08.2018 02:00

Шоколадна лава - шоколадний фондан

Тістечко лава, розплавлена лава, тепле шоколадне тістечко, шоколадний фондан, м\'який шоколадний пудинг – під такими назвами може виступати це знамените на весь світ тепле ніжне шоколадне тістечко. Його придумав у 1987 році американський шеф-кухар французького походження Жан-Жорж Вонгеріхтен. Готувати його дуже просто. Великий плюс – це те, що до відправлення в духовку заготовку можна зробити заздалегідь і зберігати в холодильнику. Головне, вийняти з холодильника приблизно за півгодини до приготування, щоб воно прийняло кімнатну температуру. Що важливо в цьому рецепті? Якість шоколаду! Від того, який шоколад тут використовується, тістечко може стати зразком вишуканою випічки. Інгредієнти: Чорний шоколад 100 гр. Вершкове масло 100 гр. Коричневий цукор 150 гр. Курячі яйця 4 шт. Ванільний цукор 1,5 ч. ложки Борошно пшеничне 50 гр. Какао порошок 10 гр. Цукрова пудра 5 гр.

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

духовка, віночок, парова лазня, форми для випічки Приготування:

Крок 1.

На водяній бані розтопити шоколад з вершковим маслом і ретельно перемішати. Крок 2.

Форми для випікання змастити вершковим маслом і рясно припылить какао-порошком. Крок 3.

Курячі яйця і коричневий цукор збити в мисці, додати ванільний цукор і 1/2 ч. ложки солі, перемішати, потім, постійно помішуючи, тонкою цівкою влити підготовлений шоколад, Додати борошно і перемішати до однорідної маси. Крок 4.

Масу розлити у підготовлені форми для запікання і відправити в розігріту до 180°С духовку. Крок 5.

Випікати при температурі 180°С 12-14 хвилин. Визначити готовність шоколадної лави можна за запекшемуся верху. Як тільки верх запечеться, лаву потрібно дістати з духовки. Крок 6.

З допомогою ножа акуратно відокремте від краю форми десерт і переверніть його в тарілку. Присипте цукровою пудрою, додайте кульку морозива, свіжі ягоди або фрукти. Крок 7.

Шоколадну лаву подають гарячою. Коли ви розламайте десерт з нього витече гаряча шоколадна лава... Приємного апетиту!



Категория: Новости