Аджапсандалі


Опубликованно 19.08.2018 03:48

Аджапсандалі

Приготування:

Крок 1.

Баклажани нарізати півкільцями, товщиною 7-8 мм, посипати 3 ст. л. солі і добре перемішати. Залишити баклажани на 30 хвилин. Через 30 хвилин баклажани промити під проточною водою від солі і добре віджати. Крок 2.

Розігріти на сковороді 60 мл рослинного масла, викласти баклажани і обсмажити їх до готовності, приблизно 15 хвилин. Баклажани повинні бути м\'якими, але не перетворитися на кашу. Крок 3.

Нарізати солодкий перець брусками і обсмажити до готовності на середньому вогні, приблизно 10-15 хвилин, при необхідності додайте рослинне масло. Перець повинен бути м\'яким, але не втратити форму. Крок 4.

Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву розрізати навпіл і нарізати товщиною 5 мм Обсмажити цибулю 3 хвилини і додати моркву, закрити кришкою і тушкувати приблизно 20 хвилин. Морква повинна бути м\'яка, але не втратити форму. крок 5.

Петрушку, базилік і кінзу дрібно нашаткувати. У ступці розчавити часник, додати кинзу і 1 ч. л. крупної солі, все перемішати до однорідної пасти. Крок 6.

Помідори натерти на крупній тертці, зняти шкірку. Крок 7.

У каструлю з товстим дном викласти обсмажені баклажани, перець, цибулю з морквою, шафран, петрушку, базилік і натерті помідори, все добре перемішати. Тушкувати овочі на слабкому вогні 15 хвилин. Крок 8.

Додати в овочі пасту з часнику і кінзи, перемішати. Аджапсандалі готовий. Приємного апетиту!



Категория: Новости