Чанахи


Опубликованно 31.08.2018 22:39

Чанахи

Приготування:

Крок 1.

Нарізати курдючний жир на маленькі шматочки, м\'ясо нарізати середніми шматочками, цибулю нарізати дрібними кубиками, дрібні помідори розрізати на 6 частин, картоплю нарізати невеликими шматочками, зелень дрібно нашаткувати. Крок 2.

Розігріти сковороду і покласти курдючний жир, витопити жир на слабкому вогні 7-8 хвилин, що залишилися шкварки прибрати зі сковороди. Крок 3.

У витоплений жир покласти м\'ясо і обсмажити на середньому вогні 5 хвилин, додати цибулю і смажити ще 10 хвилин. Викласти м\'ясо і цибулю з сковороди. Крок 4.

Баклажани нарізати невеликими шматочками і покласти в сковороду, з бульйоном в якому тушкувалися цибулю і м\'ясо, додати 1 ч. л. солі і обсмажити баклажани до злегка золотистої скоринки 5-7 хвилин. Крок 5.

Приготуємо соус: у блендері подрібнити великі помідори, часник, 100 г солодкого перцю, 1 пекучий стручковий перець до однорідного стану. Крок 6.

Укладаємо шарами в горщики для випікання об\'ємом 600 мл — 2 ст. л. соусу, 2 ч. л. петрушки, кінзи і зеленого цибулі, потім картоплю, підготовлене м\'ясо з цибулею, дрібні помідори, трохи солі і чорного перцю за смаком, потім солодкий перець і баклажани, зверху додамо ще 2-3 ложки соусу. Зверніть увагу, що м\'ясо і овочі в горщику повинні бути в однаковій пропорції — 50% м\'яса і 50% овочів. Крок 7.

Поставити горщики в холодну духовку, включити вогонь на 180°С і запікати 80 хвилин. Чанахи готові. Приємного апетиту!



Категория: Новости