Хрустка капуста на зиму


Опубликованно 09.09.2018 07:17

Хрустка капуста на зиму

Приготування:

Капусту беремо зрілу, міцну, очищаємо качани від забруднених листя. Нарізаємо великими скибками, відрізаємо качан.

Моркву натираємо на крупній тертці. В окрему миску пропускаємо через прес часник. До часнику додаємо гострий мелений червоний перець. Додаємо сіль із розрахунку 25 гр. на один кілограм капусти. Добре перемішуємо сіль, перець і часник.

Розсовуємо листя, змащуючи їх гострої сумішшю солі, перцю і часнику. Пошарово таким же способом викладаємо моркву.

Капустяні четвертинки щільно викладаємо в емальований каструлю, щоб не залишалося повітряного простору.Виклавши всю капусту, сильно приминаем (намагаємося, що б з\'явився сік). Накриваємо марлею, ставимо гніт на ніч (8-9 годин). На ранок ще раз добре мнемо до повного закриття капусти соком.

Ставимо заквашувати на 5-7 днів, потім викладаємо в зручну тару і прибираємо в холодильник або льох. Здається все розповіли і написали. Приємного апетиту!



Категория: Новости