Торт з обліпиховою кремом! Яскраве задоволення! Легко приготувати!


Опубликованно 27.10.2018 04:05

Торт з обліпиховою кремом! Яскраве задоволення! Легко приготувати!

Приготування:

Роблю крем! Обліпиху потрібно перебрати, помити і подрібнити блендером! Процідити через сито, добре віджавши сік!

У сік додати цукор, розтоплене вершкове масло, жовтки, кукурудзяний крохмаль і все ретельно перемішати, щоб не було грудочок! Суміш переливаю в каструлю з товстим дном, ставлю її на плиту і на слабкому вогні прогріваю суміш до загустіння при постійному помішуванні! Пробую суміш на смак і за необхідності додаю цукор!

Загуснув Крем! Прибираю каструлю з плити і даю крему повністю охолонути! Якщо в кремі утворилися грудочки, потрібно протерти його через сито! Поки крем остигає, його потрібно дуже часто перемішувати, інакше на ньому утворюється скоринка і ще він може застигнути одним шматком, якщо його не перемішувати!

Роблю ганаш! Потрібен шоколад! Можна взяти гіркий або молочний! Я беру гіркий шоколад! Подрібнюю його, заливаю дуже гарячими (але не киплячими) жирними вершками і добре перемішуємо до повного розчинення шоколаду! Даю йому охолонути!

Потім на 30 хвилин ставлю ганаш в холодильник, щоб він остудився! Потім збиваю його (віночком або міксером)!

Готовий ганаш повинен поміняти колір, стати більш світлим, повітряним і еластичним, як крем!

Приготую корж! У миску просею борошно, додам до неї сіль, цукор, розпушувач, всі перемешаю! Потім додам холодне порзане вершкове масло, перетру його руками з борошном, щоб вийшла крихта!

В крихту додам вершки (можна замінити сметаною) і куряче яйце! І однорідне тісто замішу, покладу його в пакет і приберу в холодильник на 30 хвилин, щоб воно відпочило!

Тісто виходить м\'яке, пухке, липковатое, але пластична, добре тримає форму! Відпочиле тісто розподіляю рівним шаром по дну форми, застеленому папером для випічки (маслом її я не змащую)! Якщо тісто липне до рук, потрібно змастити їх олією! Щедро наколюю виделкою, щоб тісто при випічці не вздувалось, і ставлю випікати в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин! Корж повинен злегка підрум\'янитися!

Готовий корж звільняю від форми і паперу, кладу на тарілку, на якій буду збирати торт і даю охолонути! Робити це потрібно акуратно, так як корж з пісочного тіста і крихкий!

Збираю торт! Щоб шари вийшли рівними, торт потрібно збирати в кільці! Остиглий корж промазываю рівним шаром ганаша! Якщо ганаш готувався заздалегідь, застиг і не хоче намазуватися, можна його прогріти в мікрохвильовій печі, поставивши в неї ганаш на 10-15 секунд! Корж з ганашем ставлю в холодильник на кілька хвилин, щоб шар ганаша застиг!

Потім на ганаш викладаю остиглий до трохи теплого крем і вирівнюю його! Торт прибираю в холодильник на кілька годин! Краще не менш, ніж на 6 годин, я прибираю на ніч! Тоді всі шари добре застигнуть, крем не буде тягнутися за ножем при нарізуванні і ідеально буде тримати форму!

Готовий торт прикрашаю кокосовою стружкою і ягодами обліпихи! Детальний відеорецепт можна подивитися вище, на початку статті! Приємного вам апетиту! Поради до рецепту:

– 1 склянка = 250 мл



Категория: Новости