Відривний хліб з яблуками і карамеллю


Опубликованно 25.11.2018 02:15

Відривний хліб з яблуками і карамеллю

Приготування:

Змішуємо в мисці борошно, розпушувач, соду, цукор, сіль. Додаємо в миску приблизно 80 г нарізаного кубиками вершкового масла і змішуємо. Повільно вливаємо в тісто близько 1 склянки охолодженого кефіру, домагаючись щільної консистенції. Посипаємо стіл борошном і мнемо на ній отримане тісто. Ділимо тісто на непарну кількість рівних частин і руками кожної частини надаємо форму плоского диска. За розміром диск повинен поміщатися у форму для запікання. Змішуємо в глибокій тарілці трохи тростинного та білого цукру, корицю, трохи солі. Розтоплюємо трохи олії і пензликом змащуємо диски з тіста з двох сторін. Потім в цукор з корицею, викладає на дошку або стіл. У яблук видалити серцевину, нарізати невеликими шматочками. На всі диски крім одного накладаємо шматочки яблук. Складаємо вертикально у форму для випічки. В кінці закриваємо диском без яблук. Ставимо запікатися в розігріту до 175 градусів духовку на 40 хвилин. Змішуємо 1/4 склянки тростинного і 3/4 склянки білого цукру. Висипаємо в невелику каструльку і розплавляємо на середньому вогні. Додаємо приблизно 100 гр вершкового масла, нагрітого до кімнатної температури, ретельно перемішуємо. Додаємо близько 100 гр жирних вершків, перемішуємо. Додаємо 1 ч. л. солі, перемішуємо і знімаємо карамель з вогню. Дістаємо пиріг з духовки і поливаємо вийшла карамеллю.



Категория: Новости