Самоса по-індійськи


Опубликованно 06.12.2018 09:00

Самоса по-індійськи

Приготування:

У борошно додати сіль, перемішати, зробимо поглиблення, наллємо соняшникова олія без запаху і воду. Замісимо тісто. Приберемо його в поліетиленовий пакетик, поки приготуємо начинку.

В індійській кухні спеції додають у розігріте рослинне масло, таким чином, страва буде більш ароматним. У рослинне масло додамо спеції (коріандр, зирру, солодку паприку, червоний гострий перець), корінь імбиру, порізану кубиком і обсмажимо буквально 10-15 секунд. Гостроту начинки регулюйте по своєму смаку кількістю гострого перцю. Додамо порізаний дрібними кубиками цибулю і обсмажимо до легкої рум\'яності. Додамо свіжий горошок (можна використовувати заморожений) і обсмажимо пару хвилин на не великому вогні. В кінці з\'єднуємо з відвареною в підсоленій воді картоплею. Картоплю потрібно пом\'яти зручним для Вас способом, але не пюре, а так щоб невеликі шматочки залишилися.

З тіста формуємо джгутик, який розрізаємо на 16 рівних частин, приблизно по 47-48 гр. Кожен шматочок тіста округляємо, підвертаючих краю вниз. Складаємо на припыленную борошном поверхню і накриваємо рушником або харчовою плівкою.

Розкачуємо корж розмірами приблизно 17/17 див., робимо надрізи, не доходячи до краю на половині коржі приблизно по 1 см шириною. Злегка змащуємо одну половину коржа водою і складаємо його навпіл. Вода виступає в ролі клею. Змащуємо водою один край коржі. Слепляем краю, формуючи кульочок. Всередину відправляємо 1-1,5 ст. л. начинки і защипуємо краю. Таким чином, формуємо всі пиріжки і накриваємо рушником.

Обсмажуємо з двох боків у великій кількості рослинної олії на середньому вогні до рум\'яної скоринки. Викладаємо на паперовий рушник, і кличемо всіх пити чай! В Індії самсу подають гарячою, з пилу, з жару, але і охолола самса дуже смачна. Зверху тісто хрустке, всередині м\'яке, багато гострою начинки, це дуже смачно!!!



Категория: Новости