Торт яблучна хатинка. Не очікувала, що вийде так смачно!


Опубликованно 12.12.2018 09:10

Торт яблучна хатинка. Не очікувала, що вийде так смачно!

Приготування:

1. Спочатку приготуємо начинку. Яблука очистимо, видалимо серцевину і наріжемо на невеликі шматочки. Відправимо їх в каструльку або сковороду, додамо трохи води, 2-3 ст. л. цукру, кількість цукру залежить від солодощі яблук. Проваримо, до м\'якості яблук, періодично помішуючи. Тепер яблука потрібно загустіти. Зробити це можна з допомогою манки як я. 2-3 ст. л. буде достатньо. Проваримо ще хвилинку і готово. Лимон у мене м\'який, цедру з нього зняти складно, тому я додала 2 шматочки лимонної шкірки, але краще звичайно 1,5 ч. л. лимонної або апельсинової цедри, з нею дуже смачно! Начинку повністю охолодити.

2. Приготуємо тісто. У борошно додамо щіпку солі і 1,5 ч. л. розпушувача тіста, додамо 250 гр. охолодженого вершкового і розітремо все в крихту. Додамо 200 сметани, перемішати і зберемо тісто в грудку, трохи помесим, хвилинки 2 буде достатньо. Загортаємо тісто в харчову плівку і кладемо в холодильник на 1 годину.

3. Охолоджене тісто ділимо на 15 частин. Стіл присипаємо борошном. Один шматочок тіста розкачуємо в прямокутний пласт приблизно 40/10 див. Для зручності я переклала яблучну начинку в кондитерський пакет, відрізала край, можна використовувати щільний поліетиленовий пакет. Розподіляємо начинку вздовж смужки тіста. Завдяки пакету кількість начинки по всій довжині тесту буде рівномірним. Звертаємо трубкової. Защипуємо краю. Викладаємо трубочки на деко устеленный пергаментним папером і випікаємо в розігрітій до 180* С духовці, режим верх+низ без конвекції на середньому рівні. Випікаються трубочки дуже швидко, як підрум\'яняться краю і низ, виймаємо і остуджуємо прямо на пергаменті, знімати з нього потрібно остиглі трубочки. Таким чином випікаємо всі трубочки.

4. Для крему з\'єднуємо 700 гр. холодної сметани з цукром і ванільним цукром, просто перемішуємо і крем готовий. На підготовлену поверхню викладаємо спочатку 5 трубочок і промазуємо кремом рясно, потім 4 трубочки і крем, 3 крем, крем 2, 1 трубочка і крем. Трохи крему залишаємо для промазування боків торта. Ставимо торт в холодильник на 3-4 години, краще на ніч.

5. Торт добре просочився. Відрізаємо боки торта, залишаючи гарний зріз. Змащуємо торт залишками крему і посипаємо обсмаженими і подрібненими в блендері волоськими горіхами, прикрасити шоколадом, попередньо натерши його на тертці або нарізавши ножем.

Торт виходить великим і дуже смачним. Приготуйте і спробуйте, ви не розчаруєтеся.



Категория: Новости