Короп, запечений з лимоном, цибулею і зеленню


Опубликованно 28.12.2018 01:30

Короп, запечений з лимоном, цибулею і зеленню

Приготування:

Почищеної випотрошеного карпа добре просушити всередині і зовні паперовими рушниками. Зайва волога в рибі не потрібна, так як тоді риба не буде запікатися, а варитися.

Тонкими скибочками нарізати лимон. Лимон додасть карпу приємний аромат і допоможе прибрати характерний запах твані. Також тонко нарізаємо цибулю. Лука беру зовсім небагато. Не потрібно повністю йому набивати черево, це не фарширований короп. Лимон, зелень і цибулю потрібні виключно для аромату і бажано брати не дуже велику кількість, щоб гаряче повітря циркулювало всередині карпа теж. Подрібнити часник.

Зробити горизонтальні надрізи аж до хребта по всьому карпу.

Посолити, поперчити карпа, додати спеції за смаком.

Змастити карпа всередині і зовні майонезом. Покласти 3 скибочки лимона, трохи цибулі, рубаний часник і невеликий пучок петрушки в черево. У надрізи вставити тонкі скибочки лимона.

Дати рибі трохи просочитися хвилин 10-15. Смажити на мангалі або випікати в духовці при 220 градусах, 20-30 хвилин, залежно від розміру карпа.



Категория: Новости