Київський торт з шоколадно-горіховою начинкою!


Опубликованно 04.02.2019 03:00

Київський торт з шоколадно-горіховою начинкою!

Приготування:

Покроковий рецепт приготування торта по-київськи: Починаємо приготування торта з подрібнення блендером горіхів в окремій ємності. Висипаємо подрібнений горіх в миску, додаємо 200 гр. цукру, просіваємо через сито 50 гр. борошна, 1 чайн.л. ванільного цукру і гарненько перемішуємо. Виливаємо в миску, не рекомендуємо використовувати пластикові ємності, заздалегідь приготовані білки і ретельно збиваємо міксером. Додаємо частинами цукор і збиваємо до піків, щоб білкова маса була пухкою і стійкою. Додаємо до отриманого бізе по 1 стіл.л. горіхову масу і акуратно перемішуємо лопаткою. Включаємо духовку на 140 градусів. Готове тісто викладаємо неквапливо дві форми і ставимо випікати в розігріту духовку на 1 годину. 30 хвилин. Починаємо готувати крем "Шарлот" і в сотейник розбиваємо 1 куряче яйце, додаємо 1 чайн.л. ванільного цукру, 150 мл. молока, 180 гр. цукор і збиваємо міксером. Основу нашого крему ставимо на плиту з малим вогнем і помішуючи доводимо до закипання, після чого проварюємо ще 2-3 хвилини. Ставимо кремову основу остуджуватися до стану кімнатної температури. Дістаємо з духовки коржі і робимо їх однакової форми, залишаючи крихту для декорування торта. Для приготування крему в миску викладаємо 250 гр. вершкового масла і збиваємо міксером. Додаємо до маслу частинами по 1 стіл.л. заварний кремової основи і збиваємо. Додаємо 2 чайн.л. коньяку і продовжуємо збивати. Частина отриманого крему викладаємо в кулінарний пакет. В іншу частину крему додаємо какао, просіяне через сито, після чого добре перемішуємо і отримуємо шоколадний крем. Блюдо, на яке будемо викладати коржі, змащуємо невеликою кількістю крему. Добре промазуємо перший викладений на блюдо корж білим кремом і вирівнюємо його за допомогою шпателя. Викладаємо зверху другий корж і повністю промазуємо його шоколадним кремом, добре розрівнюючи боки і верх лопаткою і шпателем. Крихтою від коржів прикрашаємо боки нашого торта і робимо з білого крему рівними смужками сіточку зверху. По краю наш торт прикрашаємо шоколадними зірочками, зверху посипаємо волоським горіхом і відправляємо в холодильник на кілька годин. Завжди бажаний, святковий, ошатний і дуже смачний торт по-киевски готовий! Доброго чаювання, друзі!



Категория: Новости