Конфітюр (варення) з синього винограду


Опубликованно 22.10.2019 06:20

Конфітюр (варення) з синього винограду

Приготування:

Зібрати синього винограду 2,3 – 2,4 кг, так, щоб у чистому перебранном вигляді ми мали 2 кг ягід винограду. Ягоди помити і пом'яти толкучка для того, щоб вони пустили сік. Проварити виноград у власному соку протягом 10 хвилин. Виноград зняти з вогню, накрити кришкою і залишити настоюватися протягом 1,5 години. Остиглий виноград протерти через сито або дрібний друшляк. Желирующее речовина (агар-агар, желфикс, конфитюрка — зараз виробники пропонують масу желирующих речовин рослинного походження) всипати в 200 грам цукру і рівномірно розподілити. У протертий виноград всипати цукор з агаром і поставити на плиту. Після закипання всипати решту цукру і варити 10 хвилин. Гарячий конфітюр розлити в чисті стерилізовані банки і закатати, укутати до повного охолодження. В результаті виходить дуже щільний конфітюр з винограду, який можна використовувати в приготуванні тертих пирогів, пісочного печива, вкривати торти, так і просто намазувати на хліб з маслом, а який він виходить смачний і ароматний!

Конфітюр (варення) з синього винограду на зиму готово! Більш докладний рецепт приготування дивіться на відео. Приємного апетиту і смачної вам зими!



Категория: Новости