Терін з баклажанів і солодкого перцю


Опубликованно 23.10.2019 14:15

Терін з баклажанів і солодкого перцю

Приготування:

Кроки приготування:

1. Перець розрізаємо на кілька частин і відправляємо в розігріту духовку з температурою 200 градусів на 30-35 хв.

2. Баклажани нарізаємо пластинами уздовж приблизно 0,7-0,8 див.

3. Кожну пластинку баклажана змащуємо рослинним маслом і обсмажуємо з обох сторін на сухій сковороді. У процесі смаження солимо за смаком.

4. Перець виймаємо з духовки, складаємо в окрему тарілку і закрийте харчовою плівкою і залишаємо на 10 хв. По закінченню вказаного часу знімаємо з перцю шкірку.

5. Нарізаємо пластинками сир і подрібнюємо зелень.

6. Підготуємо форму: Я використовую одноразову форму для випічки ємністю 900 мл. Змочивши її всередині водою, щоб харчова плівка щільно прилипла до стінок форми, стелю її плівкою, залишаючи краї плівки звисати.

7. Збираємо терін: викладаємо баклажани віялом, внахлест один на одного, залишаючи їх краю звисати з форми. У довільній послідовності, викладаємо шарами інші інгредієнти, чергуючи їх за кольором. Самим верхнім шаром повинні виявитися кінці баклажанів, які звисали з форми.

8. Накриваємо терін звисаючими кінцями плівки. Зверху покласти гніт і відправляємо форму з терином в холодильник на ніч.

9. Витягаємо терін з форми і перед подачею нарізаємо шматочками.

Приємного апетиту!



Категория: Новости