Назвали найкращий овоч для чищення печінки: записуйте рецепти на його основі


Опубликованно 27.10.2019 03:00

Назвали найкращий овоч для чищення печінки: записуйте рецепти на його основі

Редакція HOCHU.ua продовжує цикл важливих матеріалів, які покликані покращити поінформованість читачів за тематикою здоров'я. В цей раз у нас новини про одному простому і доступному овоч, який запросто може почистити печінку.

Ми вже публікували інформацію про детокс-напої після свят, а також рецепти швидкого схуднення після вихідних. В цей раз у нас звістки про те, як почистити печінку в домашніх умовах, не вдаючись до важкої артилерії у вигляді медикаментів.

Так, вчені з Єльського університету прийшли до висновку, що звичайна гарбуз позитивно впливає на роботу печінки, виводить шкідливі токсини з організму. При цьому гарбуз можна вживати в сирому і приготованому вигляді, а також додавати для приготування інших страв. При проблемах з печінкою — вчені рекомендують включити в раціон свіжі салати з гарбузом і оливковим маслом, а також намагатися їсти страви з гарбуза на сніданок.

Щоб налагодити травлення, краще вживати гарбуз натщесерце. Одним із самих корисних способів очищення печінки є запечена гарбуз: в такому вигляді вона зберігає більшу кількість необхідних вітамінів і глюкози.

Також великим плюсом є той факт, що гарбуз доступна всім. Пропонуємо вам три легких рецепту з гарбузом.Ніжний крем-суп з гарбуза

ІнгредієнтиГарбуз 300 гКорінь селери 150 гМорква 150 гКорінь імбиру 1 чайна ложкаЦибуля ріпчаста 1 головкаЧасник 1 зубчикОливкова олія за смакомЗелений перець 1 штукаСпосіб приготуванняГарбуз і моркву нарізати великими кубиками, залити водою, щоб овочі були покриті водою, але не більше.Солити за смаком і варити до м'якості.Цибулю, селеру і часник нашаткувати і обсмажити на оливковій олії до рум'яного кольору.До гарбузі з морквою, додати обсмажені овочі і натертий корінь імбиру, подрібнити блендером.Подати з кубиками або шматочками солодкої паприки (краще зеленого), улюбленої зеленню, а так само гранульованими висівками або підсушеним хлібом.

Читати також Диво-фрукт: як схуднути з допомогою грейпфрута без зайвих слівГарбуз запечений з сиром

ІнгредієнтиГарбуз 1 штукаСир грюйер 500 гВершки 35%-ві 1 лВершкове масло 50 гСіль за смакомПерець чорний мелений за смакомМускатний горіх за смакомСпосіб приготуванняЗрізати з гарбуза верхівку і ложкою вичистити її нутрощі від насіння та іншого рослинного сміття.В утворену порожнечу треба насипати крупно натертого сиру грюйер (приблизно на третину об'єму гарбуза). А потім залити зверху вершками (між верхнім краєм гарбуза і рівнем налитих вершків повинно залишатися невеликий простір, приблизно чверть обсягу, інакше весь вміст вилізе в духовці назовні).Посолити, поперчити вміст гарбуза, кинути туди ж шматок масла, закрити зрізаною верхівкою отвір. І поставити на деко в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину. Якщо гарбуз трохи крупніше трьох кіло — потримати її в духовці довше, годину з чвертю. Зовні гарбуз може злегка подкоптиться і підгоріти, але це не страшно, головне, щоб середина була ніжною, выкупанной в гарячій ванні з сиру, вершків та масла. Подавати гарбуз в супових тарілках, вичерпуючи м'якоть разом з вершковим соусом.Салат з гарбуза з руколою

ІнгредієнтиГарбуз 1 кгОливкова олія 2 столові ложкиГоріхове масло 50 млМелений червоний перець щіпкаЛимон ? штукиАпельсини ? штукиРукола 300 гГранати ? штукиСоус наршараб 2 чайні ложкиВолоські горіхи-50 гСіль за смакомПерець чорний мелений за смакомСпосіб приготуванняГарбуз очистити від шкірки і нутрощів (це можна зробити простий ложкою — ретельно зішкребти волосисту м'якоть разом з насінням) і порізати на кубики зі стороною в один сантиметр.Укласти на деко, полити оливковою олією, поперчити, злегка перемішати і пекти в розігрітій до 200 градусів духовці п'ятнадцять хвилин. Потім посолити, ще раз перемішати і запікати далі — хвилин п'ятнадцять, до красивих кірочок. Вийняти з духовки і дати охолонути до кімнатної температури.У великій мисці вичавлений з лимона і апельсина сік перемішати з горіховим маслом. Посолити, поперчити.Волоські горіхи крупно нарізати і обсмажити на сковороді. Очистити гранат і отримати в результаті півсклянки зерен. Після змішати горіхи з зернами, додати до них рукколу.Викласти все на велике блюдо і заправити соусом. Зверху покласти гарбузове кубики і красиво збризнути наршарабом.

Спробуйте цей домашній спосіб очищення печінки і будьте здорові!

Читайте також: Заморожуємо на зиму: помідори і огірки-->

Live Journal

Facebook



Категория: Здоровье