Як правильно вибирати воду: поради експерта "Сніданку з 1+1"


Опубликованно 28.10.2019 00:30

Як правильно вибирати воду: поради експерта

Ми продовжуємо публікувати матеріали на теми, пов'язані зі здоров'ям і життям людини, покликані розкрити моменти, з якими стикається кожен. У цій статті читайте про те, як правильно вибирати воду.

Нікому не секрет, що вода — це основа нашого здоров'я та функціонування системи. Про те, яку воду краще вибрати, з якою тари її безпечно вживати і на які показники слід перевірити, в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко.

Беріть на замітку наступні рекомендації експерта.

Я віддаю перевагу воду з бювету. Але потрібно розуміти, в якому стані вона знаходиться. На жаль, моніторинг такої води проводиться не системно. Якщо ви не бачите інформації біля бювету про стан води, якщо вам не подобається її смак, запах або зовнішній вигляд, то відповідно ви можете ризикувати.

— говорить експерт.

Найбільшою перевагою води з бювету є те, що вона точно йде з глибини. Звичайно, вона може додатково забруднюватися під час проходження по водопроводу і з-за неочищених фільтрів. Тут наше головне завдання і відповідальність — вимагати, щоб базові норми зберігалися.

Вода, що подається з підземних джерел, що йде з глибини від 100 метрів і нижче. Тому ця вода є безпечною для споживання. Якість води з бювету можна перевірити самостійно. Взяти зразок і віднести в лабораторію. Це буде коштувати в межах 1000 грн.

На які показники потрібно перевіряти воду?PH — це водневий показник. У нормі він повинен бути в межах від 6,5 до 8,5. Якщо цей комплексний показник не знаходиться в зазначених межах, тоді і всі решта будуть не в нормі.Перманганатна окислюваність. Якщо цей показник не в нормі, це означає, що домішки є інші органічні та неорганічні речовини.У Києві, столиці, окремо варто перевірити воду на залізо — це найбільш поширений забруднювач.

Варто також звернути увагу на маркування води. Всього їх дві: оброблена і природна вода. Якщо це природна вода (мінеральна) вона повинна розливатися у джерела, її не дозволяється транспортувати, а потім розливати. По-друге, природна вода не піддається обробці.

Оброблена вода після очищення розливається в ємності. Вона не буде біологічно цінного, як мінеральна. Але така вода буде безпечною по основним елементам.

За словами експерта, краще віддавати перевагу прозорій пластиковій пляшці (ПЕТ-тара), однак найкращий варіант для води — скляна тара. Тому що це хімічно інертна ємність.

Важливо, щоб вода зберігалася в ПЕТ-тарі не більше 3 місяців. Її не варто використовувати повторно, а також потрібно випити воду через добу після відкриття пляшки.

Більше дивіться далі у відео.

Дивитися онлайн відео Експерт «Сніданку з 1+1»: як правильно вибирати воду

видео315640https://www.youtube.com/embed/5bpnIoaB0wE2019-09-20T11:33:38+02:00https://hochu.ua/images/articles/93013_0.jpgT0H6M0S

Також читайте про те, як мінімізувати залежність від цукру.

Фото: 1+1, pixabay.com-->

Live Journal

Facebook



Категория: Здоровье