Які помилки роблять батьки при годуванні дітей? Думку іспанських дієтологів


Опубликованно 28.10.2019 16:25

Які помилки роблять батьки при годуванні дітей? Думку іспанських дієтологів

Незважаючи на велику кількість доступної грамотної інформації про правильне харчування дітей, багато сучасні батьки, як і раніше роблять помилки при годуванні дітей. Про це розповіли іспанські дієтологи Лусія Мартінес і Айтор Санчес в інтерв'ю La Vanguardia.

Дітям не можна давати в якості прикорму продукти промислового виробництва: за словами Санчеса, 95% призначених для дітей продуктів насправді шкодять їх здоров'ю.

Мартінес, у свою чергу, зазначила, що головною помилкою батьків у питаннях годівлі дітей є використання в якості прикорму харчових продуктів, що доповнюють грудне молоко або молочну суміш у здорової дитини після 6 місяців життя.

За словами фахівців, дітям постарше не варто давати нагетси і рибні палички: краще готувати для них м'ясо і свіжу рибу.

«Якщо дитина починає пробувати тверду їжу, то він досліджує, вивчає структури і смаки, починає розуміти, що їжа неоднорідна, таким чином, у нього формується більш широке уявлення. Якщо ж ми даємо йому пюре, каші молочні суміші, то дитина стає пасивним», — зазначила Мартінес, підкресливши, що більш дорослі діти часто отримують корисні овочі в готових стравах, перешкоджаючи тим самим формуванню культури здорового харчування.

Санчес у свою чергу відзначив, що батькам варто бути обережніше з такими продуктами, як горіхи, виноград, помідори черрі, шпинат і риба. Деякі з них можуть призвести до бронхіальної обструкції, а інші небезпечні високим вмістом нітратів і забруднені ртуттю.



Категория: Здоровье