Шоколадний торт на сковороді без розкочування коржів


Опубликованно 30.10.2019 12:15

Шоколадний торт на сковороді без розкочування коржів

Приготування:

1) Збити яйця з цукром і ванільним цукром приблизно 1-1,5 хвилини, до побіління і збільшення в об'ємі. Борошно змішати з розпушувачем і какао порошок (борошно і какао необхідно просіяти). Всипати половину сухих інгредієнтів — перемішати на малих оборотах міксера, потім влити половину норми молока. Перемішати на малих обертах. Всипаю другу половину борошна, перемішати і влити молоко, завдяки такій послідовності додавання інгредієнтів, грудочок в тесті не буде.

В останню чергу влити розтоплене вершкове масло і швиденько перемішати міксером.

2) Сковорідку трохи змастити рослинним маслом. Розігріти. Розподілити тісто по сковороді нахилами в різні сторони. Тісто густовато, тому можна допомогти ополоником або пензликом розмазати його по сковороді. Готувати коржі на середньому вогні 1-1,5 хвилини, коржик повинен зверху добре схопитися, не повинно бути видно слідів сирого тіста, потім корж перевернути і готувати ще 30 секунд.

3) Обсмажити всі коржі. Бажано не складати їх один на одного, поки не охолонуть. У мене вийшло 7 коржів діаметром 22 див.

4) Крем. Сметану 15-20% збити зі згущеним вареним молоком, додаючи по 1 ст. л. вареного згущеного молока. Щоб крем не розшарувався сметана і згущене молоко повинні бути однієї температури. Для того щоб крем став більш повітряним додати загущувач для вершків і збити ще близько 2 хвилин. Загусник додавайте згідно інструкції на упаковці.

5) Краї коржів підрівняти з допомогою ножа для піци і тарілки. Перемазати кремом коржі і боки торта. Відправити в холодильник мінімум на 2, краще на 4-5 годин

6) Верх торта змастити залишками крему, ложкою зробити піки, бока тільки злегка оновити кремом. Прикрасити подрібненим арахісом в молочної карамелі.



Категория: Новости