Запечений батат
Опубликованно 10.02.2018 04:00
Батат, або солодка картопля — для багатьох з нас екзотичне блюдо і рідко з\'являється на наших столах. І дуже даремно. Спробуйте запечений батат, і ви зрозумієте, що це дуже смачно і просто. На мій погляд, куди смачніше звичайної картоплі. Інгредієнти: Батат (середнього розміру) 1 кілограм Сіль за смаком Олія оливкова за смаком Масло вершкове для подачі
Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:
фольга, деко для запікання, ніж Приготування: Крок 1: готуємо бататы.
Для запікання виберіть бататы середнього розміру, щоб не знадобилося багато часу для їх приготування.Гарненько промийте овочі, пройшовшись по них грубою щіткою. І обсушити паперовими рушниками. Крок 2: запікаємо бататы.
Для кожного батату приготуйте шматочок фольги, щоб повністю загорнути овоч у нього.
Полийте бататы оливковою олією.
І щедро посоліть кожен.
Щільно загорніть кожен батат, перекладіть овочі на деко з бортами (якщо цього не зробити, що виділилася з батат рідина може забруднити духовку) і відправте в розігріту до 180-200 градусів духовку на 1 годину (приблизно, точний час залежить від розміру батат).
Краще запікати батат разом з куркою, м\'ясом або рибою, вони абсолютно не заважають один одному, а ви не ганяєте свою духовку просто так, напівпорожній. Крок 3: подаємо запечений батат.
Перекладіть гарячі бататы на тарілку і розгорніть. Пахнути має відмінно.
Розріжте кожен батат навпіл.
Додайте вершкове масло, добре якщо воно буде зі спеціями, трав\'яне, наприклад, або часникове.Подається запечений батат точно так само, як і запечена картопля — як гарнір або закуску.Приємного апетиту!
Категория: Новости