Грузинський салат з баклажанами


Опубликованно 14.02.2018 04:03

Грузинський салат з баклажанами

Грузинський салат з баклажанами — це дуже смачне овочеве блюдо. Оригінальність салату, на мій погляд, полягає в тому, що готується він не зі свіжих овочів, а з підігрітих. І майте на увазі, не останню роль у смак цього салату грає зелень! Інгредієнти: Баклажан 500 грам Помідори коктейльні 500 грам Цибуля 3 штуки (середнього розміру) Базилік свіжий 30 листочків Киндза свіжа-за смаком Петрушка свіжа-за смаком Олія рослинна опціонально Сіль за смаком Перець чорний мелений за смаком Чебрець 10 штук

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

Сковорода, лопатка, ніж кухонний, дошка обробна Приготування: Крок 1: смажимо цибулю.

Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями і обсмажте в сковороді з двома столовими ложками рослинного масла. Смажте до прозорості і м\'якості. Не тримайте цибулю на вогні до тих пір, поки він не стане хрустким, нам цього не потрібно. Достатньо, щоб він трохи подзолотился.Обсмажену цибулю викладіть зі сковороди на тарілку. Крок 2: смажимо баклажани.

Баклажани промийте, наріжте кружечками, посоліть крупною сіллю так і дайте їм полежати 10-15 хвилин. Потім злийте всю виділилася рідина, а шматочки овочів протерти паперовими рушниками.Розігрійте в сковороді олію і обсмажте в ньому шматочки баклажана до золотистої скоринки з обох сторін. Можна використовувати ту ж сковороду, в якій ви готували цибулю.Після смаження промокніть кружечки баклажанів паперовими рушниками. Крок 3: змішуємо інгредієнти.

Для цього кроку найкраще взяти вок. Влийте в нього трохи олії, розігрійте і додайте цибулю з баклажанами. Потім покладіть нарізані навпіл коктейльні помідори. Додайте весь чебрець, 5 листя базиліка і нарізану петрушку з кінзою, але не всю, а половину. І готуйте все на повільному вогні протягом приблизно 10 хвилин, іноді помішуючи акуратно, щоб не зламати баклажани і не пом\'яти помідори.Потім додайте залишився базилік і петрушку з кінзою. Прогрійте ще протягом пари хвилин, посоліть, поперчіть і подавайте до столу гарячим. Крок 4: подаємо грузинський салат з баклажанами.

Грузинський салат з баклажанами подається в якості основного блюда. Я сміливо готую цей салат і на свята, пам\'ятаючи лише, що подавати його треба теплим.Приємного апетиту! Поради до рецепту:

– Для приготування цього салату краще всього підходить оливкова олія.



Категория: Новости