Салат з буряка та нуту
Опубликованно 23.02.2018 02:15
Корисний, яскравий і дуже смачний салат з буряка і нуту. У ньому багато вітамінів, а ще він корисний для травлення, так і просто дуже хороший. Такий салат ідеально підійде до обіду або вечері, як доповнення і навіть як основне блюдо. Інгредієнти: Нут 160 грам Буряк 3 штуки (невеликого розміру) Родзинки-1 жменя Салат рукола 1 жменя Оцет бальзамічний 4 столових ложки Сік лимонний 1 столова ложка Сіль за смаком Перець за смаком Кмин за смаком Горіхи (волоські, пекан, арахіс) за смаком
Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:
Салатниця, каструля, ніж, дошка. Приготування: Крок 1: готуємо буряк.
Буряк промийте, оберніть кожну фольгою і запікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 1 — 1,5 години. Готовність перевіряйте зубочисткою.Приготовлена буряк м\'яка. Остудіть її і очистіть, а потім наріжте дрібними кубиками, як на вінегрет.Так само замочіть в окропі ізюм на 15-20 хвилин, потім злийте воду, а сам родзинки висипте до буряка. Крок 2: готуємо нут.
Нут заздалегідь замочіть на ніч, а вранці відваріть її у воді з дрібкою солі й кмину. Зазвичай на варіння йде близько години.До речі, ви можете так само використовувати консервований нут.Готовий нут пересипте в салатницю до буряка з родзинками, додайте лимонний сік, бальзамічний оцет, сіль і перець. Полийте маслом і перемішайте. Крок 3: смешивем салат з буряка і нуту.
Додайте в салат подрібнені горіхи, залишивши кілька цільних для прикраси і знову все перемішайте.Рукколу промийте і прикрасьте нею салат, або викладіть по кілька листочків в кожну порцію. Крок 4: подаємо салат з буряка і нуту.
Салат з буряка та нуту — це справжня знахідка для господині. Його легко приготувати взимку, він корисний і смачний. Підійде до будь-якого обіду або вечері.Приємного апетиту! Поради до рецепту:
– Готовий салат можна прикрасити зеленою цибулею або свіжої петрушкою.
Категория: Новости