Система харчування "Кето": що потрібно знати про популярної дієти


Опубликованно 02.04.2018 11:45

Система харчування

У нас дуже багато різних дієт і систем харчування. Вибирай не хочу. І майже кожен день з\'являється нова — поліпшена, більш здорова і корисна. Нова система харчування "Кето" дуже швидко набрала популярність серед прихильниць дієт, а значить, ми розповідаємо, що це і як на неї потрібно їсти.

У сучасній дієтології існує багато систем живлення: від широко відомого правильного харчування до спірного інтуїтивного харчування. Система харчування "Кето" знаходиться десь між ними: вона в міру обґрунтована і в міру спірна.

Система харчування "Кето" — робить акцент на продукти з великим вмістом жиру. Білків і вуглеводів у раціоні харчування куди менше. Це означає, що в раціоні повинні бути страви з авокадо, риби і морепродуктів, яєць, горіхів і молочних продуктів з високим вмістом жиру.

Кетогенна дієта — це спосіб вживання в їжу жирів (близько 80%), білка (близько 15%) і вуглеводів (близько 5%). Коли людина харчується таким чином, він перетворює їжу в стан кетозу, а це означає, що замість спалювання енергії відбувається спалювання жиру, — говорить один з прихильників цієї системи живлення, дієтолог з Торонто Ебі Лангер.

Як працює кетогенна дієта?

Як стверджують дієтологи, вся справа в низькому споживанні вуглеводів. Вони є основним джерелом енергії організму, а в разі, коли їх рівень в організмі падає, починається активна переробка жирів. Він поділяється на кетони, які є побічним продуктом жирового обміну. Після наше тіло використовує кетони, як паливо для роботи.У чому користь?

Якщо ти можеш прожити без цукру, борошняних виробів, картоплі, то кетогенна дієта для тебе. Низковуглеводний спосіб життя сприятливо на втрату ваги і знижує ризик серцевих захворювань і цукрового діабету.

Також вважається, що кетогенна дієта є профілактикою захворювання раку — це пов\'язано з тим, що ракові клітини потребують надходження вуглеводів. Вона актуально для пацієнтів з неврологічними розладів ( від постійних головних болів і до більш серйозних станів, таких як хвороба Паркінсона і хвороба Альцгеймера).У чому шкода?

Незважаючи на те, що кетогенна дієта виглядає дуже корисною і ефективною, вона обмежена. Крім того, досить складно не вживати вуглеводи (як можна прожити без картоплі?), а вживання продуктів з великим вмістом жиру не дуже корисні для печінки. Тим не менш, дієта неймовірно обмежена. Може бути дуже складно підтримувати її протягом тривалого часу.

Крім того, дієтологи стверджують, що обмеження вуглеводів в раціоні людини негативу позначається на його фізичних і розумових здібностях.Що можна їсти?

Виникає логічне запитання: які ж продукти входять в список дозволених на кетогенної системі живлення? Повинні сказати, він не дуже великий. І виглядає наступним чином:яловичина; телятина, м\'ясо свійської птиці;свинина;оселедець, лосось, сьомга, скумбрія;всі морепродукти;яйця (курячі та перепелині);горіхи;знежирене молоко;кисломолочні продукти без додавання барвників, підсолоджувачів, ароматизаторів;обмежена кількість овочів з низьким вмістом крохмалю, листовий салат і несолодкі фрукти (кислі сорти яблук, апельсини, грейпфрути). Поділитися Твітнуть -->

Live Journal

Facebook

Twitter



Категория: Здоровье