Куряча печінка в соєвому соусі з картопляним пюре
Опубликованно 05.04.2018 21:24
Куряча печінка в соєвому соусі з картопляним пюре — повноцінне обідня страва. Простий і смачний рецепт, який допоможе вам нагодувати всю сім\'ю смачно і без особливих турбот. Ніжна куряча печінка чудово поєднується з повітряним пюре, а соєвий соус додасть страві родзинку. Інгредієнти: Для приготування печінки Печінка куряча 1 кілограм Олія рослинна 120 мілілітрів Масло вершкове 50 грам Сіль за смаком (не обов\'язково) Перець за смаком Чебрець за смаком Соус соєвий 50 мілілітрів Паста томатна (натуральна, не покупна) 400 грам Вода опціонально Зелень петрушки за смаком Цибуля 1-2 штуки Кілька зубчиків часник Для приготування картопляного пюре Картопля 1 кілограм Вода за смаком Сіль за смаком Масло вершкове 150 грам Молоко кип\'ячене 150 грам Пармезан 50 грам
Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:
Каструля, ніж, лопатка, сковорода, толкушка для пюре. Приготування: Крок 1: готуємо печінку.
Печінка промийте, покладіть в глибоку тарілку, залийте молоком і вимочуйте протягом 20 хвилин. Деякі вимочують просто в холодній воді. В принципі, якщо печінка була добре почищена, гірчити вона не буде, так що вважайте це перестраховкою.Після промийте печінку ще раз і обсушіть її паперовими рушниками. Крок 2: варимо картоплю.
Картоплю вимийте, очистіть, наріжте на кубики і ще раз промийте на всякий випадок.Потім відправте варитися в підсоленій воді до м\'якості. А поки вариться картопля, приготуйте курячу печінку. Крок 3: готуємо печінку.
Розігрійте в сковороді олію і відправте в нього підготовлену печінку. Наріжте і додайте сюди ж цибулю.
Коли печінка підсмажиться з усіх боків, покладіть до печінки вершкове масло.
Потім додайте чебрець, соєвий соус, тонко нарізаний часник і томатну пасту (якщо ви не берете натуральну, а покупну, її знадобиться значно менше, тут використовуються терті консервовані помідори). Додайте трохи гарячої води, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 10-15 хвилин.
Зніміть кришку і дайте соусу трохи загуснути. Приправте січеною зеленню і перцем. Крок 4: готуємо картопляне пюре.
Коли картопля звариться, злити з неї воду, додайте гаряче кип\'ячене молоко і вершкове масло. Товкачиком подрібніть картопля, перетворивши його в пюре.
Посоліть за смаком, додайте в пюре тертий пармезан, перемішайте і подавайте до столу гарячим. Крок 5: подаємо курячу печінку в соєвому соусі з картопляним пюре.
Викладіть на тарілку пюре, а зверху тушковану в соєвому соусі курячу печінку. Прикрасьте все зеленню і подавайте до столу як основне гаряче блюдо.Приємного апетиту!
Категория: Новости