Запечений нут з овочами
Опубликованно 22.04.2018 11:54
Запечений нут з овочами — це ситне пісне блюдо, крім того, нут часто готують в якості гарніру, а цей спосіб допоможе вам приготувати його просто і легко, практично не приділяючи часу самої готуванні. Все що вам треба, грубо кажучи, скласти нут і овочі в форму, а потім відправити в духовку. Але є пара нюансів. Детальніше в рецепті. Інгредієнти: Нут (сухий) 500 грам Цибуля ріпчаста 2 штуки Помідори 2 штуки Часник 3 зубчики Лист лавровий 1 штука Перець чорний горошком 1 чайна ложка Сіль 1 чайна ложка Олія рослинна 1 стакан
Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:
Форма для запікання, духовка, фольга або кришка. Приготування: Крок 1: замочуємо нут.
Нут потрібно заздалегідь замочити в холодній воді і залишити на кілька годин, наприклад, на ніч. Після воду потрібно злити, а нут пересипати у форму для запікання, додати лавровий лист і зубчики часнику. Крок 2: закладаємо нут з овочами у форму.
Поріжте цибулю пір\'ям і покладіть його зверху на нут. Посипте чорним перцем.
Тонко наріжте помідори і так само викладіть їх зверху.Посоліть тепер.
Влийте рослинне масло, а потім чисту холодну воду. Води потрібно рівно стільки, щоб вона покрила нут і овочі повністю.Закрийте щільно кришкою або запечатайте фольгою зверху. Крок 3: запікаємо нут з овочами.
Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 4 годин. Це довго, але зате не потрібно заважати і стежити якось додатково, потрібно просто чекати. Ще раз зазначу, що перемішувати під час приготування нічого не треба.4-х годин достатньо для того, щоб нут приготувався, але при цьому не переварився. Крок 4: подаємо запечений нут з овочами.
Якщо ви подаєте нут в якості основного пісного страви, то просто викладіть його на тарілку і їжте вприкуску із, скажімо, хлібом. Мені подобається, смачно і ситно. У звичайний день нут, приготований за цим рецептом, використовується як поживний гарнір.Приємного апетиту!
Категория: Новости