Проти вірусів: несподівана користь шоколаду і червоного вина
Опубликованно 04.05.2018 10:27
Ми знаємо, що шоколад приносить задоволення, а червоне вино сприятливо впливає на кров і дарує веселий настрій. Але виявилося, що у цих двох продуктів є ще один дуже важливий ефект.
Вчені повідомили, що зробили несподіване відкриття, а для того, щоб відкрити нові властивості шоколаду і червоного вина, вони додавали спеціально хімічна сполука культури людських клітин.
В результаті дослідження, вчені виявили ресвератрол. Це речовина, що виділяється деякими рослинами для того, щоб захиститися від паразитів. У винограді і какао цієї речовини дуже багато і воно має антивірусну ефектом. Про це повідомили вчені Центрів по контролю і профілактиці захворювань США, повідомляє MedicalXpress.
Під час дослідження вчені додавали хімічне з\'єднання культури людських клітин, які були заражені вірусом коров\'ячої віспи, який споріднена небезпечного вірусу натуральної віспи, але не є настільки смертоносна.
У результаті виявилося, що ресвератрол в клітинах перешкоджав розмноженню вірусів на ранніх стадіях зараження.
Поділитися Твітнуть -->
Live Journal
Категория: Здоровье