Ватрушки з сиром
Опубликованно 04.05.2018 21:33
Ватрушки з сиром — пишні і ароматні, з золотистою запеченою скоринкою здобного тіста, присмачені вершковим маслом, гарячі, прямо з духовки. Що може бути смачніше? Сирні ватрушки здавна називали доброю їжею. Ватрушки з сиром пекли на свята пригощали гостей. Неможливо знайти в Росії людини, який би відмовився від смачної ватрушки. Приготувати ватрушки з сиром зовсім нескладно, потрібно лише трохи терпіння... Інгредієнти: Борошно 450 гр. Молоко 300 мл Масло вершкове 50 гр. Рослинна олія 1 ст. ложка Яйце 3 шт. Сир 9% 500 гр. Ваніль 1 гр. Цукор 3 ст. ложка Сіль 1,5 ч. ложки Дріжджі сухі 7 гр.
Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:
Духовка, миска, друшляк, ложка, лист, рушник Приготування:
Крок 1.
Готуємо опару для тіста: у миску покласти дріжджі, 1 ст. ложку цукру і 2 ст. ложки борошна, додати 100 мл. молока і перемішати до однорідного стану, потім вилити молоко, що залишилося і ще раз все ретельно перемішати. Накрити миску плівкою і залишити на 20 хвилин, опара повинна піднятися. Крок 2.
Просіяти борошно в глибоку миску. Крок 3.
Зробити поглиблення в муці і додати 1 збите яйце, розтоплене вершкове масло і сіль, перемішати до однорідної маси. Додати 1 ст. ложку рослинного масла і замісити м\'яке тісто. Крок 4.
Накрити миску плівкою і поставити тісто на 1 годину в тепле місце. Крок 5.
Сир протерти через дрібний друшляк. Додати в сир 2 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки солі, 1 яйце і 1 гр. ванілі, все перемішати до однорідного стану. Крок 6.
Присипати борошном дошку і викласти готове тісто, сформувати ковбаску і нарізати на однакові шматочки. Крок 7.
З кожного шматочка тіста сформувати круглу коржик. Крок 8.
Деко застелити кулінарним папером і викласти на нього підготовлені коржі на відстані 2-3 см. один від одного. Прим\'яти центр коржі і сформувати по її краю бортик завширшки 8-10 мм. Крок 9.
У підготовлені коржі покласти по повній столовій ложці сиру і ложкою додати сиру акуратну округлу форму. Крок 10.
Деко з підготовленими для випічки ватрушками накрити чистим кухонним рушником або серветкою на 10 хвилин, щоб тісто перед випічкою піднялося. Крок 11.
Збити 1 яйце і тонким шаром акуратно змастити ватрушки. Крок 12.
Розігріти духовку до 180 градусів і випікати ватрушки 10-12 хвилин. Крок 13.
Дістати деко з духовки і змастити кожну ватрушку вершковим маслом з усіх боків. Ватрушки з сиром готові. Приємного апетиту!
Категория: Новости