Здорова їжа, яка в 2018 році стане трендом всіх фитоняшек з Instagram
Опубликованно 27.05.2018 11:42
Ось уже кілька років популярності набирає здоровий спосіб життя. Нічого поганого в цьому точно немає, навіть якщо люди правильно харчуються і займаються спортом не для того, щоб жити довго і бути вічно молодим, а тому, що так диктує сучасна мода.
Кого зараз здивуєш замовленням у ресторані не капучіно, а чаю мате, не пасти карбонара, а хумуса? Точно також і дамські сумочки перестали носити шкідливу Колу, замінивши її забавною пляшечкою "my bottle" з звичайною водою з лимоном і імбиром.
Але мода така непостійна, не встигнеш вивчити всі новомодні назви, як їм натомість приходить кілька десятків нових. Ми вже знаємо, якими продуктами поповниться запас сучасного, здорового і красивого людини у 2018 рік. Пропонуємо і вам переглянути.
Чуфа
Чуфа або земляний мигдаль — нова модна тенденція серед спортсменів і вегетаріанців. Справа в тому, що ці горіхи в своєму складі мають скільки корисних властивостей, що подібним не міг похвалитися будь-який інший горіх. Рослинний білок, калій, харчові волокна, прибиотики — все це сприяє прискоренню метаболізму і зміцнення м\'язових тканин.
Крім того, цей диво-горіх ще заспокоює м\'язи після інтенсивного тренування, і навіть допомагає скоротити болю при менструації. Його можна вживати як цілком, так і в молотом вигляді.
Горіхове масло
Вже закінчилася епоха поклоніння оливковій олії. Йому натомість прийшла гідна альтернатива, структура якого нічим не поступається оливковому маслу, і навіть навпаки.
На першому місці серед серед нових здорових рослинних олій — горіхове. Воно налагоджує травлення, очищає нирки, зміцнює імунну систему. Крім того, горіхове масло можна використовувати зовнішньо для волосся і шкіри, а в літній час навіть як сонцезахисний засіб.
Ягоди маки
Індія відкрила для шанувальників ЗСЖ чергову панацею — ягоди маки. Маленький, кислий плід містить величезну кількість антиоксидантів, здатних виводити шлаки і токсини з організму. Також ці ягоди містять мінімум глюкози, ніж допомагають врегулювати рівень цукру в крові. Їх можна їсти як цілими, так і перетерти на порошок і додавати в їжу і напої замість спецій.
Моринга
Ще один цілюще порошок — моринга. Він зумів миттєво піднятися на самий верх фуд-параду завдяки превеликий кількістю вітамінів. Цей порошок допомагає краще будь-яких вітамінів З впорається з авітамінозом в холодну пору року, і прискорити процес схуднення. Також його можна додавати в супи, салати, напої та куди-завгодно.
Кавунове насіння
Ну нарешті! Пам\'ятаєте, як у дитинстві мама кричала на вас, що не можна їсти кавун разом з насінням? Ну ось і все, дочекалися. Незабаром з такими темпами сучасні мами буду говорити дітям, щоб не їли м\'якоть кавуна, а вживали тільки насіння.
Жарт, звичайно, але користь насіння кавуна дійсна і реальна. Правда, для початку дієтологи радять їх трохи підсушити, або, обсмаживши на сковорідці, клацати, як в старі-добрі семки. У чашці кавунових зерен міститься 30 г білка, магній, вітамін В, і корисні жири.
Гриби чага
Властивості цього продукту розгадані вже давно, але вони набирають популярність саме зараз. Березові гриби заливають на 2 дні теплою водою, настоюють у темному місці, потім п\'ють по одній чашці перед кожним прийомом їжі.
З-за високого вмісту клітковини, грибний чай позитивно позначається на травленню. Також цей напій нормалізує артеріальний тиск, зміцнює імунну систему.
Кассава
Кассава — це коренеплід, який використовують в подрібненому вигляді замість борошна у випічці. Цей суперфуд — знахідка для людей, які вирішили скоротити вживання вуглеводів у своєму раціоні.
Також вам буде цікаво: 6 рецептів корисних і смачних бутербродів, які різноманітять ваше ранок.Поділитися Твітнуть -->
Live Journal
Категория: Здоровье