Риба з креветками та грибами


Опубликованно 01.06.2018 19:09

Риба з креветками та грибами

Риба з креветками та грибами — відмінний рецепт, підглянутий мною в одній гастрономічної передачі. Звичайно, довелося трохи переробити, адаптувати, так сказати, але в результаті вийшло дуже смачно! Рекомендую спробувати і вам. Інгредієнти: Філе риби 650-800 грам Креветки 250 грам (вага після чищення) Печериці 300 грам Олія оливкова 2 столові ложки Масло вершкове 50 грам Борошно пшеничне 1 столова ложка Цибуля ріпчаста 1 штука (великого розміру) Паста томатна (хорошої якості) 2 столові ложки Бульйон рибний 200 мілілітрів Сметана 100 грам Лист лавровий 1 штука Сіль за смаком Перець за смаком Зелень для сервірування

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

Сковорода, ніж, дошка, ситечко, лопатка. Приготування: Крок 1: готуємо соус.

На сковороді нагрійте столову ложку рослинного масла і розтопіть в ній 20 грам вершкового. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і смажте до прозорості.

Додайте до цибулі томатну пасту і добре перемішайте.

Тут же влийте рибний бульйон, посоліть, поперчіть і додайте лавровий лист. Гарненько перемішайте. Прокип\'ятіть на повільному вогні протягом пари хвилин. І потім відставте в сторону. Крок 2: смажимо рибу.

Для приготування потрібно взяти філе щільною риби, щоб не розвалювалося в процесі. Наріжте на скибочки, посипте сіллю, перцем і обваляйте в борошні.

Розігрійте на сковороді ложу рослинного масла і залишилися 30 грам вершкового масла. Обсмажте рибу гарненько з обох сторін.Готову рибу відкладіть в сторону і накрийте фольгою, щоб вона не втрачала тепло. Крок 3: смажимо гриби з креветками.

У тій же сковороді, в якій ви смажили рибу, обсмажте нарізані на великі шматочки гриби. Готуйте їх, поки не випарується вся рідина.Додайте очищені креветки і готуйте до тих пір, поки вони не стануть рожевими (2-3 хвилини, приблизно). Крок 4: додаємо соус і сметану.

За допомогою дрібного ситечка процідіть цибульно-томатний соус в сковороду з креветками та грибами.

Додайте шматочки обсмаженої риби і сметану. Доведіть до кипіння і нехай "булькає" так протягом 3-4 хвилин на повільному вогні.

В кінці додайте солі і перцю за вашим смаком і подавайте на стіл. Крок 5: подаємо риба з креветками та грибами.

Викладіть шматочки риби на тарілку, полийте зверху щедро соусом і не забудьте додати побільше креветок і грибів. Прикрасьте свіжою зеленню і подавайте гарячим.Приємного апетиту! Поради до рецепту:

– Рибний бульйон для цієї страви можна зварити на шкірі, видаленої з філе обраної вами для приготування страви риби. Обов\'язково пропустіть бульйон через марлю після варіння.



Категория: Новости