Куряче філе зі шпинатом у вершках
Опубликованно 16.06.2018 10:30
Куряче філе зі шпинатом у вершках — просте домашнє блюдо. Ніжне м\'ясо птиці підсмажити до золотистого кольору і погашено у смачнючий вершковому соусі зі свіжим шпинатом. Лимонний сік, біле вино, паприка і чебрець надають страві особливий смак і тонкий аромат. Інгредієнти: Масло вершкове 2 столові ложки Олія оливкова 1 столова ложка Філе куряче 4 штуки Перець лимонний за смаком Паприка за смаком Цибуля шалот — 1 штука (середнього розміру) Часник 3 зубчики Чебрець свіжий (дрібно нарізаний) 3/4 чайної ложки Вино біле сухе зовсім трохи Сік лимонний з 1/2 лимона Бульйон курячі 1/4 склянки (за бажанням) Вершки жирні 3/4 склянки Пармезан тертий 1/4 склянки Сіль за смаком Перець чорний мелений за смаком Шпинат свіжий 2 жмені Петрушка для подачі
Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:
Сковорода, лопатка, столова ложка. Приготування: Крок 1: готуємо інгредієнти.
Лук-шалот дрібно наріжте, так само дрібно покришіть і часник теж. Шпинат промийте і обсушіть (найкраще взяти молоді листочки). Крок 2: смажимо куряче філе.
Приправте курячі грудки паприкою, лимонним перцем і сіллю.
Розігрійте на сковороді столову ложку вершкового масла і столову ложку оливкової. Викладіть в суміш масел куряче філе і обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору з усіх сторін.Готову курку укутайте в фольгу, щоб вона не заспокоювалась, поки ви займаєтеся соусом. Крок 3: готуємо соус.
Під сковородою зменшіть вогонь до середньо-слабкої. Додайте в сковорідку столову ложку вершкового масла, викладіть в нього цибуля-шалот, часник і чебрець.
Перемішайте і смажте до м\'якості та легкого золотистого кольору протягом 4 хвилин.
Збільште вогонь до середнього і вичавте в сковорідку сік з половинки лимона.
Додайте трохи білого вина і знову все як слід перемішайте.
Додайте потім відразу ж трохи курячого бульйону. Перемішайте, зскрібаючи прилипли до дна сковороди шматочки.
І влийте густі, жирні вершки. Зменшіть знову вогонь до середньо-низького і готуйте соус, поки він не почне густіти.
У соус додайте тертий пармезан, перемішайте.
Додайте шпинат і продовжуйте готувати, поки листя не розм\'якнуть в соусі. Крок 4: додаємо філе в соус.
Поверніть в сковороду з соусом шматочки курячого філе, накрийте кришкою зверху і готуйте протягом 10-12 хвилин на повільному вогні або поки м\'ясо не стане м\'яким і не приготується остаточно.
За смаком посипте свіжою петрушкою і додайте для краси і додаткового смаку тонкі часточки лимона. Крок 5: подаємо куряче філе зі шпинатом в вершках.
Куряче філе, приготоване зі шпинатом у вершках, подавайте гарячим. Як гарнір чудово підійдуть макарони, рис або повітряне картопляне пюре.
М\'ясо курки виходить ніжним, пряним, а соус доповнює його дуже вишукано.Приємного апетиту! Поради до рецепту:
– Додайте бульйон в соус щоб зробити його менш густим, це не обов\'язково, ви можете приготувати і дуже густий вершковий соус, якщо вам так подобається більше.
Категория: Новости