Користь і шкода помідора: що таке білок лектин і чому він так шкідливий?


Опубликованно 20.06.2018 11:03

Користь і шкода помідора: що таке білок лектин і чому він так шкідливий?

Помідор — один з найпривабливіших овоче-фруктів, які дарує нам осінь. Ця смачна ягода відмінно поєднується як зі смачним і поживним сніданком, так і десертом в якості томатного соку. Давай розберемося, що не так з помідорами?

Помідори — чарівні плоди родом з Південної Америки одночасно корисні і шкідливі. Томати повсюдно використовуються в більшості аспектів кулінарії: консервациях, в салатах, гарнірах, м\'ясних стравах. Навіть у сендвічах!

Однак, так чи ми праві, що продовжуємо за обидві щоки наминати помідори? Нещодавно з\'явилася теорія про те, що помідор — один з найбільш шкідливих продуктів, які можна собі уявити. Але про все по порядку.Користь томатів

Якщо говорити про користь томатів, то тут варто згадати величезну кількість корисних органічних кислоту складі цього продукту:яблучна, янтарна, гликолиевая, кавова, ферулова і линолиевая кислоти.

Крім корисних натуральних кислот, томати містять вітаміни С, А і Н. Масу корисних моносахаридів: сахароза, фруктоза і рафіноза. Такі корисні речовини, яккалій, магній, фтор і цинк.

Помідори — один з небагатьох фруктів і овочів, які зберігають свої корисні властивості в будь-якому вигляді: як в сирому, так і в консервованому і готовому. Вони сприятливо впливають на організм при онкологічних захворюваннях, нормалізують роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту і покращують роботу серцево-судинної системи. Також підвищують імунітет, гемоглобін у крові, виводять токсини з організму і допомагають при відбілюванні зубів.

Томати актуальніпри захворюваннях сечостатевої системи, підвищеному рівні холестерину, зайвій вазі. Допомагають поліпшити регенерацію шкіри.Калорійність томатів

Помідори дуже низькокалорійний і дієтичний продукт, який на 93 відсотки складається з води. Калорійність помідора становить 20 ккал на 100 грам, але це не означає, що його можна використовувати в якості продукту для монодієти. Для дієти помідори взагалі не підходять, але в якості дієтичного продукту – ще як.

Шкода томатів

Помідори не варто вживати при частих розладах шлунка і підвищеній кислотності. Крім того, нещодавно з\'явилася цікава теорія, яка може перевернути все твоє уявлення про помідорах за все життя.Томати — дуже агресивний продукт: вони викликають запалення, збільшення ваги і серйозні алергічні реакції. Але найстрашніше, що лектин атакує наші клітини, і, на жаль, єдиний спосіб боротьби з цим білком — від нього відмовитися, – Стівен Гандри

Нещодавно, відомий кардіолог Стівен Гандри (автор книги «Парадокс рослин) опублікував дослідження, в якому називає помідор – дуже агресивним продуктом. Вся справа в тому, що в складі томатів знаходиться білок лектин.Як лікар, я покладався у своїй роботі на наукові дослідження. У них взяли участь тисяча осіб, вісім з яких — з сімейної історією аутоімунних захворювань. У тих з них, хто суворо дотримувався дієти без лектинів, ознаки запалення протягом трьох місяців не проявлялися! —Стівен Гандри

Гандри вважає, що дієта без білка лектину(тобто без помідор) швидше допоможе скинути вагу так як саме лектин сприяє накопиченню зайвої ваги.Поділитися Твітнуть -->

Live Journal

Facebook

Twitter



Категория: Здоровье