Піца на тонкому дріжджовому тісті. Ідеальне тісто для піци


Опубликованно 23.07.2018 20:24

Піца на тонкому дріжджовому тісті. Ідеальне тісто для піци

Хочу запропонувати вашій увазі рецепт піци, який найбільше подобається моїм домашнім, друзям і частим гостям. Основи для піци буваю різні – тонкі, пишні, хрусткі, м\'які... В моїй родині люблять піцу на тонкому, злегка хрусткому тесті з м\'ясною начинкою. Інгредієнти: Для випічки основи (на 1 піцу діаметром 30 см): Тепла Вода 125 мл Дріжджі сухі 1 ч. л. Олія оливкова 1 ст. л. (можна замінити рафінованим рослинним); Сіль 0,5 ч. л. Цукор 0,5 ч. л. Борошно 200 грам (борошна може знадобитися більше або менше). Для соусу: Соус Сацебелі 2 ст. л. Майонез 1 ст. л. Для начинки: Балик м\'ясний 70 грам Сосиски 2 копч. Копч. ковбаса 70 грам Помідори 2 середніх Сир 100 грам

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

форма для випічки піци, духовка Приготування:

Для приготування основи в ємність виливаємо склянку теплої води, розчиняємо в ньому дріжджі, сіль, цукор, додаємо оливкову олію і все добре перемішуємо. У цю суміш порціями додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Тісто накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 40 хвилин. Тісто ще раз добре вимішуємо. Беремо форму для випічки змащуємо її рослинним маслом і переносимо нашу основу у форму. Руками рівномірно розподіляємо тісто по всій формі. На цьому етапі можна зробити бортики, я бортики не роблю. Основу змащуємо соусом – 2 ложками сацебелі і ложкою майонезу. Я пробувала різні соуси для піци, але зупинилася на цьому. Змащену соусом основу відправляю в попередньо розігріту духовку до максимуму.Дуже багато кулінари відправляють в духовку піцу відразу з начинкою, кажучи, що так готують в піцеріях. Але давайте не забувати про те, що в піцеріях спеціальні промислові печі, температура в яких 370 – 400 градусів. Не одна домашня духовка не підтримує такої температури. У сучасних печах є режим «Піца», максимальна температура в ньому 310 градусів, в моїй печі максимальна температура 250 градусів, тому я завжди відправляю туди змащену соусом основу до зарум\'янювання нижньої скоринки, у мене це займає 10-15 хвилин. Через зазначений час основу з схватившемся зверху соусом дістаю з духовки і в довільному порядку кладу начинку. Начинку кожен раз додаю різну, сьогодні використовую 3 виду ковбасних виробів, помідор і сир. Сир завжди тру на дрібній тертці і засинаю його зверху на іншу начинку.Зібрану піцу розміщую в духовку і випікаю ще приблизно 15 хвилин до готовності. Виходить піца на тонкому дріжджовому тесті з хрусткою скоринкою – просто смакота!



Категория: Новости