Довга


Опубликованно 25.07.2018 10:48

Довга

Не випадково довгу називають перлиною азербайджанської кухні. Здавалося б, готується довга 20 хвилин, але неповторний смак цього знаменитого холодного супу не залишає байдужими навіть найвибагливіших гурманів. Довгу хочеться пробувати ще і ще. У кожного регіону свої нюанси у приготуванні цієї страви. Але незмінними залишаються катик або кисле молоко, багато свіжої зелені і рис. Хтось віддає перевагу пити довгу зі склянок, інші їдять традиційно, з тарілок. Кому подобається цей суп гарячим, але в класичному варіанті довга подається холодною. В свята і в будні довга завжди кохана і бажана на кожному столі. Приготуйте довгу і ви, впевнені, що цей суп вам захочеться спробувати знову. Приємного апетиту! Інгредієнти: Катик або кисле молоко або кефір або мацоні) 1 л. Куряче яйце 1 шт. Рис відварний 4 ст. ложки Вода холодна 1/2 л. Борошно 1 ст. л. Кінза-50 г Цибуля зелена 50 г Кріп 25 г Щавель 25 г М\'ята 10 г Базилік 10 г Петрушка 15-25 г Сіль за смаком

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

каструля, дошка, ніж Приготування:

Крок 1.

Катик (кисле молоко, мацоні або кефір) вилити в каструлю, додати куряче яйце, борошно і добре перемішати. Крок 2.

Додати 1/2 літра холодної води, сіль за смаком і знову перемішати. Крок 3.

Включити плиту на середній режим і постійно помішуючи довести до кипіння, але не кип\'ятити. З появою перших бульбашок додати 4 ст. ложки відвареного рису і подрібнену зелень, перемішати і як тільки зелень поміняє колір, стане більш світлою, зняти з плити. Суп добре остудити. Довга готова. Приємного апетиту!



Категория: Новости