Довга
Опубликованно 25.07.2018 10:48
Не випадково довгу називають перлиною азербайджанської кухні. Здавалося б, готується довга 20 хвилин, але неповторний смак цього знаменитого холодного супу не залишає байдужими навіть найвибагливіших гурманів. Довгу хочеться пробувати ще і ще. У кожного регіону свої нюанси у приготуванні цієї страви. Але незмінними залишаються катик або кисле молоко, багато свіжої зелені і рис. Хтось віддає перевагу пити довгу зі склянок, інші їдять традиційно, з тарілок. Кому подобається цей суп гарячим, але в класичному варіанті довга подається холодною. В свята і в будні довга завжди кохана і бажана на кожному столі. Приготуйте довгу і ви, впевнені, що цей суп вам захочеться спробувати знову. Приємного апетиту! Інгредієнти: Катик або кисле молоко або кефір або мацоні) 1 л. Куряче яйце 1 шт. Рис відварний 4 ст. ложки Вода холодна 1/2 л. Борошно 1 ст. л. Кінза-50 г Цибуля зелена 50 г Кріп 25 г Щавель 25 г М\'ята 10 г Базилік 10 г Петрушка 15-25 г Сіль за смаком
Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:
каструля, дошка, ніж Приготування:
Крок 1.
Катик (кисле молоко, мацоні або кефір) вилити в каструлю, додати куряче яйце, борошно і добре перемішати. Крок 2.
Додати 1/2 літра холодної води, сіль за смаком і знову перемішати. Крок 3.
Включити плиту на середній режим і постійно помішуючи довести до кипіння, але не кип\'ятити. З появою перших бульбашок додати 4 ст. ложки відвареного рису і подрібнену зелень, перемішати і як тільки зелень поміняє колір, стане більш світлою, зняти з плити. Суп добре остудити. Довга готова. Приємного апетиту!
Категория: Новости