Самса по-арабськи


Опубликованно 27.07.2018 01:48

Самса по-арабськи

Приготування:

Крок 2: Приготування начинки.

Приготуємо начинку. Картоплю очистимо від шкірки, помиємо, разрежем на кілька частин, заллємо водою і відваримо до готовності. В кінці приготування солимо за смаком. Зливаємо всю воду і перетворюємо на пюре. Цибулю дрібно поріжемо і обсмажимо на олії до легкої рум\'яності, додамо фарш, помішуючи і розділяючи його на шматочки обсмажимо до випаровування вологи. В кінці солимо і перчимо за смаком. Пучок петрушки нарубим дрібно і додати у фарш. Приготуємо соус бешамель. Борошно обсмажимо на сухій сковороді на середньому вогні одну хвилинку. Додамо вершкове і рослинне масло, добре перемішати віночком, щоб не було грудочок. Увіллємо молоко або вершки, продовжуючи помішувати. Продовжуємо уварювати соус до загусання. В кінці додаємо спеції: сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх. Соус з\'єднайте з фаршем і залишаємо повністю охолонути. Крок 3: Приготування тіста.

У борошно додаємо цукор, сіль, дріжджі, рослинна олія, молоко і замісимо тісто. Спочатку в мисці, потім домесим на столі. На домес у мене пішло приблизно 60 гр. борошна. Тісто повинне вийти трохи м\'якше, ніж на пельмені. Залишимо його відпочити на 15 хвилин. Тісто ділимо на чотири частини. З кожної частини формуємо кулю. З\'єднуємо борошно з крохмалем і припыляем цією сумішшю стіл. Крок 4: Формування самси.

Розкачуємо один кругляшек тесту в тонкий пласт. Тісто дуже пластичне і м\'яке, з ним приємно працювати. Центр коржі змащуємо розтопленим вершковим маслом і перевертаємо змазаній стороною вниз. Я для зручності з пюре зробила чотири кульки. Викладаємо одну кульку в центр коржі, трохи розплющуємо, зверху викладаємо м\'ясну начинку. Збираємо краю коржі, перекручуємо, опускаємо так звану «спідничку», розправляємо складки, підверніть їх вниз. Якщо є зайві краї коржа, відщипуємо їх. І таким чином формуємо всю самсу. Крок 5: Випічка самси.

Викладаємо на деко, устеленный пергаментним папером. Зверху самсу змащуємо розтопленим вершковим маслом. Відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на середній рівень і випікаємо до готовності 20-25 хвилин. Коли верх добре зарум\'яниться, значить готово! Готову самсу змащуємо вершковим маслом і подаємо на стіл. Начинка дуже соковита, ситна, а тісто листкове, м\'яке дуже смачне. Готуйте своїм рідним таку смачну домашню випічку, вони точно залишаться задоволені.



Категория: Новости