Деруни


Опубликованно 01.08.2018 02:12

Деруни

Розповідають, що деруни придумали в Білорусі. Золотисті зовні і ніжні всередині картопляні оладки давно популярні в Європі, але білоруський колорит – картоплю, цибулю і насичена сметана, роблять таке блюдо незабутнім. В рецепті справжніх драніков немає яєць та борошна, тільки картоплю, цибулю, трохи солі, меленого перцю і ще 20 хвилин часу. І ось тоді кулінарне диво, политі сметаною, виявиться на вашому столі. Інгредієнти: Картопля 1 кг Цибуля ріпчаста 1 шт. (середнього розміру) Олія рослинна 250 мл Масло вершкове 20 гр. Сіль і перець за смаком

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

сковорода, терка, друшляк, миски Приготування:

Крок 1.

Очистити картоплю і цибулину середнього розміру. У миску на дрібній тертці натерти цибулину і одну-дві картоплини. Все перемішати. Крок 2.

Потім на самій дрібній тертці натерти решті картоплю, перемішати і перекласти масу в друшляк, поміщений в глибокій мисці, на 10 хвилин. В цю миску стече зайва рідина з картоплі. Крок 3.

Утворилася рідина акуратно вилити з миски, залишаючи на дні крохмаль, додати в цю ж миску картопляну масу. Посолити і ретельно переміщати разом з крохмалем, осілим на дні миски. Крок 4.

Розігріти сковороду, налити в неї рослинне масло, щоб воно закривало деруни на половину, додати 20 гр. вершкового масла і столовою ложкою в сковороді сформувати деруни круглої форми. Смажити на вогні вище середнього по 2 хвилини з кожного боку. Крок 5.

Дранки готові, до них можна подати сметану і овочі. Приємного апетиту!



Категория: Новости