Торт на сковороді. Нереально смачний десерт!
Опубликованно 12.08.2018 23:18
Приготування:
Приготуємо заварний крем. Молоко ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Яйця розтираємо з цукром і ванільним цукром. Додамо борошно і перемішати, зручніше це робити міксером, щоб максимально позбавитися від грудочок. Гаряче молоко тонкою цівкою вливаємо в яєчну масу і з\'єднуємо міксером на малих обертах. Переливаємо назад в каструлю і доводимо до кипіння, як тільки перший раз булькне, знімаємо з вогню. Додамо вершкове масло і залишимо до повного охолодження. Можна накрити харчовою плівкою встик або остудити постійно помішуючи. Приготуємо тісто. До сиру додаємо 1 яйце, щіпку солі для збалансування смак, 100 гр. цукру і 5 ст. л. олії. Всі інгредієнти з\'єднаємо блендером. Поступово додамо борошно і розпушувач тіста. Замісимо тісто. Спочатку в мисці, потім перекладаємо на стіл і вмешаем борошно. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, все залежить від вологості сиру. Сир краще брати сухий, жирністю мінімум 5%. Тісто повинне вийти м\'яким, пружним, не буде липнути до рук. Ділимо тісто на частини, кількість частин буде залежати від розміру Вашої сковороди. У мене сковорода діаметром 22 см Кожний шматочок приблизно за 85 гр. Розкачуємо тонкий пласт і вирізаємо корж потрібного діаметру. Можна скористатися кришкою або тарілкою. З обрізків тесту також розкачуємо і випікаємо коржі. На сухій сковороді на мінімальному вогні готуємо коржі по 1,5-2 хвилинки з кожного боку. Такі коржі можна приготувати в духовці при температурі 180*С. Печуться вони дуже швидко. У мене вийшло 18 коржів. Даємо коржам повністю охолонути і можна збирати торт. На блюдо, в якому будемо збирати торт, відправляємо трохи крему, щоб торт не совався при збірці. Перемазываем коржі кремом. Між коржами викладаємо малину. Таким чином збираємо весь торт. 5-6 ст. л. крему залишаємо, він нам знадобиться пізніше. Два коржа подрібнюємо в блендері для обсипання торта. Верхній корж змащуємо, накриваємо обробною дошкою, зверху ставимо невеликий вантаж і відправляємо в холодильник на 10-12 годин просочитися. Вирівнюємо тортик, злегка обрізають краї. Змащуємо залишилися кремом верх торта і боки. Боки і верх торта по краю обсипаємо крихтою. Прикрашаємо ягодами малини і ожини. Просочений, м\'який, дуже ніжний, зовсім не жирний, ароматний тортик у нас вийшов. Смак сиру зовсім не відчувається. За смаком, торт дуже схожий на «Наполеон».
Категория: Новости