Картопляний гарнір з часниковим соусом


Опубликованно 16.08.2018 15:06

Картопляний гарнір з часниковим соусом

Картопляний гарнір з часниковим соусом обов\'язково готується зі свіжого, молодого картоплі, що розміром не більше горішка. Виходить дуже смачно! Відмінна закуска або гарнір, спробуйте обов\'язково. Інгредієнти: Картопля 1 кілограм Олія рослинна 400 мілілітрів Часник 3-4 зубчики Кріп свіжий за смаком Сіль за смаком Сік лимонний за смаком Сметана або йогурт 1-2 столові ложки Петрушка свіжа-за смаком (і за бажанням)

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

Сковорода, каструля, сито Приготування: Крок 1: нарізаємо картоплю.

У молодого картоплі дуже тонка шкірка, так що просто зчистите її за допомогою щіточки і води. Почистіть часник відразу і покришіть зелень.

Розріжте картоплини на 4-6 частин кожну. Крок 2: варимо картоплю.

Закип\'ятіть в каструлі воду, а коли закипить, покладіть в неї нарізану картоплю і варіть його протягом 5-10 хвилин.Зі злегка провареної картоплі злийте воду. Крок 3: смажимо картоплю.

Розігрійте в сковороді олію і опустіть в нього картоплю. Смажте до золотистої скоринки. І обов\'язково перевірте, м\'яка чи картопля всередині.

Відкиньте шматочки смаженої картоплі на ситечко, щоб скло зайве масло.Готову картоплю посипте дрібно нарізаним кропом і перемішайте. Крок 4: готуємо соус.

Поки з картоплі стікає масло, приготуйте часниковий соус. Спершу перемішайте подрібнений часник з сіллю, лимонним соком і невеликою кількістю рослинного масла, щоб вийшла паста.

Потім до часнику додається сметана або йогурт. І знову все добре перемішується.Ви можете так само використовувати блендер для приготування цього соусу.Краще охолодити часниковий соус протягом години. За бажанням можна прикрасити його зеленню. Крок 5: подаємо картопляний гарнір з часниковим соусом.

Картопляний гарнір з часниковим соусом відмінно підходить до м\'яса. А ще це чудова закуска! Рекомендую спробувати.Приємного апетиту! Поради до рецепту:

– Часниковий соус можна зберігати в холодильнику протягом 1-2 днів.



Категория: Новости