Чкмерулі. Грузинська кухня
Опубликованно 29.08.2018 11:39
На батьківщині цього знаменитого страви, в селі Чкмери, що на півночі Грузії, кажуть: «Якщо ви не пробували цього курчати чкмерулі, значить ви досі не знаєте що таке «солодке життя». Назвати курчати чкмерулі смачним, це не сказати нічого. Соковитий, підсмажену до золотистого кольору на сковороді, курча, запечений у вершковому соусі, з ароматними травами і часником, здавалося б, що може бути простіше. Але результат перевершить всі очікування. Спробуйте і переконайтеся самі. Інгредієнти: Курча 900 г Часник великий 6 зубчиків Кінза 30 г Петрушка 30 г Вершки 22% жирності 500 мл Хмелі сунелі 1 ч. л. Коріандр 1 ч. л. М\'ята суха 1/2 ч. л. Чорний перець 0,5 ч. л. Сіль за смаком Рослинне масло 1 ч. л.
Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:
сковорода, миска, Приготування:
Крок 1.
Курча помити, зрізати увесь жир і відрізати гузку. Розрізати на 4 частини. Крок 2.
Кожен шматочок злегка відбити, потім солимо і перчимо за смаком. Крок 3.
На гарячій сковороді обсмажуємо шматочки курки з двох боків до золотистої скоринки, по 5 хвилин з кожної сторони. Крок 4.
Петрушку, кінзу і часник нарізати дуже дрібно. Крок 5.
У миску покласти петрушку, кінзу, часник, суху м\'яту, коріандр, хмелі-сунелі і додати вершки, все ретельно перемішати. Крок 6.
Обсмажені шматочки курчати залити підготовленим соусом. Крок 7.
Розігріти духовку до 180°С і запекти курчати протягом 30 хвилин з відкритою кришкою. Приємного апетиту!
Категория: Новости