Шаньги з картоплею


Опубликованно 02.09.2018 06:36

Шаньги з картоплею

Шаньги або шанежки, ці коржики із здобного тіста, наповнені товченої, з молоком і маслом картоплею, здавна печуть на Уралі і в Сибіру. Здавалося б, прості в приготуванні коржі наповнені зверху картоплею, що в них може бути особливого? Але варто дістати шаньги з духовки і ваш будинок наповниться густим ароматом апетитною випічки, встояти перед якою неможливо. Впевнені, смак свіжих шанег з картоплею, підкорить будь-якого гурмана, приготуйте шаньги будинку і порадуйте близьких справжніми ласощами. Інгредієнти: Тісто Молоко 300 мл Яйце 2 шт Цукор 3 ст. ложки за смаком Сіль 1 ч. ложка Дріжджі сухі 1 пакет (7-11 р.) Борошно 600 р. Рослинна олія 4 ст. ложки Начинка Картопля 1 кг Молоко 50 мл Вершкове масло 50 р. Сіль 1,5 ч. ложки Цукор 1 ст. ложка Для змазування Перед випічкою і відразу після випічки масло вершкове 100 р. (розтопити) Під час випічки яйце 1 шт. (збити)

Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:

каструля, ніж, духовка, миска, ложка Приготування:

Крок 1.

Замішуємо тісто: збити яйця, сіль і цукор. Додати тепле молоко і 5 ложок борошна, добре перемішати, додати борошно і дріжджі, продовжувати перемішувати. Додати борошно, рослинне масло і ретельно вимісити тісто руками не менше 7-10 хвилин. Крок 2.

Закрити ємність з тістом плівкою і поставити в тепле місце "підніматися", через годину, коли тісто підніметься, необхідно його прим\'яти руками, накрити і поставити ще на 1 годину "підніматися". Крок 3.

Готуємо начинку: Зварити картоплю в підсоленій воді, воду злити, додати в нього тепле молоко, вершкове масло, цукор, сіль за смаком і ретельно розім\'яти — зробити пюре. Крок 4.

Насипати на стіл трохи борошна, взяти частину тіста і сформувати ковбаску, розрізати «ковбаску» на невеликі рівні частини. Кожну частину розкачати в невелику круглу корж, розміром з долоню. Крок 5.

Змастити деко олією, викласти на нього готові коржі. У кожного сочня виліпити по краю невеликий бортик, а середину прим\'яти. Крок 6.

У середину кожного сочня покладіть 1,5-2 ст. ложки підготовленої картопляної начинки і рівномірно розподіліть, всередині бортиків коржі. Крок 7.

Кожну шанежку змастіть розтопленим вершковим маслом. Крок 8.

Дайте шаньгам постояти при кімнатній температурі 10-12 хвилин, щоб тісто трохи піднялося. Крок 9.

Розігрійте духовку до 180°С і випікайте 15 хвилин. Крок 10.

Дістаньте з духовки деко і кожну шанежку змастіть збитим яйцем і випікайте ще 5 хвилин при тій же температурі до золотавого кольору. Крок 11.

Дістаньте шаньги з духовки, змастіть їх повністю вершковим маслом, накрийте пекарської папером, а зверху серветкою або чистим рушником і залиште на 10 хвилин.Приємного апетиту!



Категория: Новости