Лимонний кекс з маком
Опубликованно 03.10.2018 12:38
Лимонний кекс з маком — солодкий, покритий смачною глазур\'ю, він відмінно буде виглядати на вашому столі. Прекрасний домашній десерт. З глазур\'ю доведеться трохи повозитися, але в цілому кекс дуже простий у приготуванні. Рекомендую! Інгредієнти: Для тіста Яйця 3 штуки Сіль 1 щіпка Цукор 170 грам Борошно 160 грам Розпушувач для тіста 6 грам Мак 50 грам Лимон (сік і цедра) 2 штуки Масло вершкове топлене 150 грам Для глазурі Цукрова пудра 100 грам Цукор ванільний 100 грам Крохмаль 50 грам Лимон (сік і цедра) 1 штука Вода 50 мл
Не підходять продукти? Вибери схожий рецепт з інших! Інвентар:
Міксер, тарілка, форма для запікання, пергамент, мисочка. Приготування: Крок 1: готуємо тісто.
Збийте в піну яйця з цукром і сіллю.
Додайте борошно і розпушувач для тіста.
Знову все добре збийте, щоб тісто стало однорідним.
Додайте мак, свіжовичавлений лимонний сік, цедру і розтоплене вершкове масло. Знову ретельно перемішайте тісто. Крок 2: випікаємо кекс.
Змастіть форму для випічки маслом або розкладіть в ній пергамент. Залийте тісто приготоване раніше.
В заздалегідь розігріту духовку відправте випікатися ваш лимонний кекс з маком до готовності. Тісто має зарум\'янитися, а чи готове воно всередині, перевіряйте зубочисткою.Після дістаньте спекла кекс, викладіть його з форми і дайте охолонути. Крок 3: готуємо глазур.
Цукрову пудру, ванільний цукор і крохмаль потрібно гарненько перемішати у воді з лимонним соком і цедрою. Нагрійте суміш, помішуючи, дайте закипіти, після цього зніміть з вогню і остудіть.
Крохмаль додавайте не відразу весь, можливо, вам знадобитися його поменше. Краще спершу покладіть грам 10, а потім додавайте по необхідності, щоб отримати густувату консистенцію. Крок 4: покриваємо кекс глазур\'ю.
Постигла покрийте глазур\'ю лимонний кекс з маком і залиште все ще ненадовго. Крок 5: подаємо лимонний кекс з маком.
Лимонний кекс з маком подавайте до чаю, наріжте його шматочками і прикрасьте часточками лимона і листочками м\'яти.Приємного апетиту!
Категория: Новости