Суп з фрикадельками і рисом. Ситний, наваристий і ароматний!


Опубликованно 29.10.2018 11:55

Суп з фрикадельками і рисом. Ситний, наваристий і ароматний!

Приготування:

1. Візьмемо 400 гр. м\'ясного фаршу, у мене фарш з курячого філе. Я його перемолола з невеликою цибулиною. Посолити і поперчити за смаком, додамо 1 яйце і 1 ст. л. манки, якщо фарш вийшов рідкуватим, потрібно додати ще 1/2 ст. л. манки. Добре перемішаємо. Вологими руками сформувати всі фрикадельки. Відправимо їх в холодильник, поки будемо готувати овочі.

2. Приготуємо засмажку. 2 невеликі цибулини наріжемо дрібними кубиками. 1 середню моркву теж наріжемо дрібними кубиками. Два маленьких помідорчика також наріжемо невеликим кубиком. Якщо немає свіжих помідор, можна замінити замороженими помідорами або замороженим болгарським перцем, теж буде дуже смачно. Шкірка помідорі відчуватися не буде, так як я буду додавати зажарку в суп в самому кінці.

3. На розігріту сковороду з невеликою кількістю рослинної олії викладаємо цибулю з морквою, коли цибулю з морквою обжарились, додаємо нарізані помідори і 70 гр. сметани, перемішуємо і знімаємо з вогню.

4. Очищений і промитий картопля наріжемо невеликим кубиком. Додамо в киплячу воду картоплю і 50 гр. промитого рису. Коли суп закипить, знімаємо пінку і проваримо хвилин 5-7, потім додамо фрикадельки. Доводимо суп до кипіння і варимо ще 10-15 хвилин, до готовності на вогні трохи нижче середнього.

5. В кінці додаємо зажарку, сіль і чорний перець за смаком, 2 маленьких лаврових листочка, 1/3 ч. л. базиліка. Доводимо до кипіння. Нехай покипить буквально 1 хвилину і вимикаємо. Даємо настоятися 15-20 хвилин і розливаємо по тарілках. Свіжу зелень я додаю кожному в тарілку, але можна додати в загальну каструлю. Приємного апетиту!



Категория: Новости