Різдвяна кутя з узваром
Опубликованно 11.01.2019 13:05
Приготування:
1. Перлову крупу бажано замочити у воді на 6 годин або на ніч, попередньо добре промивши. Потім знову добре помити, залити водою у співвідношенні 1 частина крупи на 2 частини води і варити 20-25 хвилин до м\'якості. Після закипання посолити. Якщо немає часу на замочування, то тоді потрібно збільшити кількість води і час варіння. Зварену крупу відкинути на друшляк, щоб з неї скла все зайва рідина, якщо така залишилася.
2. Для узвару сухофрукти добре промити, залити водою і варити 30 хвилин. Дати настоятися 2-3 години. Цукор можна додавати в будь-який момент, а от мед – тільки в теплий узвар, в гарячому він втратить свої корисні властивості.
3. Мак залити 200 мл води і варити на помірному вогні без кипіння 20 хвилин. Якщо в маці залишилася рідина, теж відкинути його на друшляк, щоб вона скла. Перебити мак блендером або пропустити через м\'ясорубку або потовкти з цукром в ступці.
4. Родзинки запарити окропом на 10 хвилин. Обсушити паперовими рушниками.
5. Горіхи крупно порубати, обсмажити на сковорідці. За бажанням очистити від лушпиння, після обсмажування вона добре відходить.
6. У великій мисці змішати крупу, родзинки, мед і горіхи. Частина родзинок і горіхів залишити для прикраси. Додати мед або цукор за смаком.
Категория: Новости