Мариновані гриби «Парасольки»
Опубликованно 13.01.2019 21:55
Приготування:
Збираємо в лісі гриби парасольки, очищаємо, вирізаємо червоточинки. Залишаємо для маринування тільки невеликі капелюшки, якщо капелюшки великі нарізаємо їх. Гриби викладаємо в друшляк, опускаємо у відро з холодною водою і даємо парасолькам стекти. Викладаємо гриби в емальований або нержавіючу каструлю і варимо в підсоленій воді (з розрахунку на 1 літр води – 1 ст. ложка солі). Знімаємо піну шумівкою в процесі варіння. Коли гриби опустилися на дно, проварюємо їх ще 3-5 хв і відкидаємо на друшляк. Даємо грибів стекти, у чисті стерилізовані банки кладемо лавровий лист, 5 горошин чорного перцю, 3 горошини запашного перцю, викладаємо грибочки і готуємо маринад.
Для приготування маринаду на 2 літри води додаємо 100 грам солі, 0,5 чайної ложки лимонної кислоти, 50 г цукру, 12 ст. ложок 9% оцту. Всі інгредієнти доводимо до кипіння (оцет додаємо в кінці варіння) і заливаємо гарячим маринадом банки з парасольками.
Стерилізуємо 45 хвилин а повільному вогні, закатуємо кришками і охолоджуємо. Зберігаємо в прохолодному місці. Можна їсти через 1 місяць після маринування. Мариновані парасольки готові! Приємного апетиту!
Категория: Новости