Яблучно-грушевий пиріг


Опубликованно 17.01.2019 03:05

Яблучно-грушевий пиріг

Приготування:

1. 500 гр. груш нарізаємо на слайсы товщиною приблизно 5-6 мл я використовую тільки ту частину груші, яка товщі. Також нарізаємо 700 гр. яблук. Для контрасту краще брати груші і яблука різних кольорів. Пиріг можна готувати тільки з яблук або навпаки з груш.

2. Листкове бездріжджове тісто (у мене готове, покупне) розкачуємо і розподіляємо по формі для випічки, діаметром 30 див. Зайве тісто відщипуємо. Зверху розподіляємо слайсы фруктів. Укладати можна в будь-якій послідовності.

3. Змішуємо 20 гр. цукру і 3 гр. кориці. Посипаємо зверху пиріг. 20 гр. вершкового масла викладаємо тонкими шматочками зверху начинки.

4. Ставимо в розігріту духовку до 180* С режим верх+низ без конвекції і ВАЖЛИВО на другий рівень знизу, або ж дивіться по своїй духовці, але розміщуйте пиріг в духовці так, щоб низ пирога обов\'язково пропікся. Печемо 20-30 хвилин, потім розміщуємо на середній рівень і допікаємо до готовності. Так як духовки у всіх різні, орієнтуйтеся на свою духовку. Якщо яблука зверху підгоряють, накриваємо фольгою. Обов\'язково переконайтеся, що пиріг пропікся знизу, а яблука зверху стали м\'якими, це означає, що пиріг готовий.

5. Остиглий пиріг посипаємо цукровою пудрою і угощаемся!



Категория: Новости